Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 16 april 2009

voel je wel?


Ik heb me vandaag een slag in de rondte geschept! Daar had ik zin in hoor. Orde creëren, calorieën verbranden, spierpijn krijgen en dan morgen lekker jammeren. Afijn, het doel was om tuinbergen van de categorie ‘komt later wel’, weg te werken. Bergen met steen, bergen met klei, bergen met van alles, oude takken, jonge takken, grasbergen.. owwoww, wat ging ik als een dolle en owww wat werd ik daar op een gegeven moment moe van.

Laat ik eens in de zon gaan liggen en een beetje uitrusten, dacht ik toen, al is bakken eigenlijk niks voor mij. Verveel me al snel een ongeluk of val in slaap en word gaar wakker. Ook niet fijn. Herinnerde me vaag een concentratieoefening. Beginnen bij je tenen, bewust worden van het lichaamsdeel en dan langzaam naar boven toe ontspannen. Zoiets. Zou ik dat 'ns even doen dan...

Owww, daar begon het gesodemieter al. M’n grote teen kon ik voelen, maar de teentjes tussenin niet. Voelde ik nou de grote wel omdat ie aan de buitenkant zat? Hetzelfde gold voor de kleine teen. Maar nam ik hem nou echt waar, of wist ik gewoon dat ie er zat. Misschien voel je sommige lichaamsdelen alleen in relatie tot iets anders. Als je ze beweegt, of als ze ergens tegenaan komen. Bijvoorbeeld mijn onderlip. Daar zat een tand tegenaan, dus die nam ik waar. En de tand ook. Maar m’n oren dan…. ik had ze wel…. maar voelde ik ze zitten… uhh…

Sam deed ongevraagd een duit in het zakje. Met een plof liet hij een (gelukkig lekke) voetbal op mijn gezicht vallen. ‘Of ik wou spelen’. Au! Die zag ik niet aankomen, maar voelde hem wel… m’n neus… in relatie tot iets anders dus…. Pfff…. Poer mie!

Overigens de eerste (ong) 100 gram bindsla uit eigen tuin gebruikt voor een voorgerechtje! Geroosterd eigen gebakken volkoren boterhammetje, roomboter, sla met een dressing van knoflook, sjalotjes, olijfolie, wijnbalsamicoazijn en kappertjes.
En dan een gekookt eitje in plakjes. Het eitje had wel wat netter gekund, maar toen had ik nog niet bedacht dat deze mijlpaal, groente uit eigen tuin, vastgelegd moest worden voor het nageslacht. :P

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk lijkt me dat, want al zit er geen smaak aan (wat ik wel hoop natuurlijk) dan is het nog de lekkerste sla ooit gegeten. Doet me denken aan de groententuin, die we 'thuis' altijd hadden. Dat waren groenten met smaak. Gossie...wist ik toen maar dat het nu anders zou zijn, dan had ik veel meer gegeten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben deze week ook de eerste sla uit eigen kas verorbert, zalig !!! Zo lekker zacht!!Heerlijk. Ik wed dat jou sla ook super lekker was !!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou! Verser kan niet hè!
  Heeft het gesmaakt?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er in ieder geval heel smakelijk uit en het oog wil ook wat hé!
  met de smaak zit het vast ook wel goed !

  BeantwoordenVerwijderen