Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 7 december 2009

kersen*hik*wijn


Doortje, ik zocht naar een afbeelding met de naam 'kersen op brandewijn' en toen waren de eerste 5 hits plaatjes van jouw blog.... Das toch ook wat! Heb ik de vrijheid maar genomen om dit mooie kiekje van je te stelen. Kijk! Dat komt, ik kon mijn eigen foto's even niet vinden en omdat het al wat later is en ik nog maar net thuis ben..... heb ik voor de gemakkelijkste weg gekozen... want ik wil beslist even iets vertellen over de kersjes die bij mij in de brandewijn liggen te lallen

Ten eerste kun je er goed van slapen. Ten tweede zijn ze erg lekker geworden en ten derde is het heel lollig om de pitten in een bakje te schieten. Ik denk dat we met kerst wedstrijden gaan houden...

Gisteren zei Muisman; 'hé, de wijn is op'. Nou inderdaad zeg, hij had helemaal gelijk! Leek het me een goed moment om de kersen van de boom die we dit jaar ontdekten in de tuin en die lekker in de week waren gezet met procenten en suiker eens uit te proberen. Ja hoor eens, wachten tot kerst bergt een heel groot risico in zich. Stel dat er wat ernstigs mee is, dat ze giftig zijn ofzo... roei je zo je hele familie uit. Tja, dan is de kerstgedachte wel ver te zoeken eej en de sfeer krijg je ook niet zo 1,2,3 terug. Dat risico kun je niet nemen als je tenminste over een beetje verantwoordelijkheidsgevoel beschikt.

Anyway, Muizman ziet er nog goed uit en ook met mij is alles flex, dus die kersen op brandewijn.... die houden we erin :P

Maar dat mag wel hè Door? van die foto?

10 opmerkingen:

 1. Lekker, kersen brandewijn. Dat is heel lang geleden dat ik dat dronk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hm... ik vind hier geen ingredienten voor een (brande)wijn. Of kun je ook iets met eikels en kastanjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tuuuuuuurlijk mag dat !!
  Ik heb in het weekend ook stiekum een kersje geproefd.....Jammie jammie!! Heeel lekkurrrrr!!
  Ik denk dat we er ook eerder aan beginnen.Ik heb verschillende soorten staan,durf er geen foto van te plaatsen,ik wil niet voor drankorgel door gaan!!!
  Maar ik vind het leuk dat jullie het ook lekker vinden.

  Geniet met mate!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit, maar ja ik heb dan geen wijn van onze druiven gemaakt. Dus in de trapkast staat geen voorraadje wijn van eigen fabrikaat :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ah...ik zie dat er hier met namen gegoocheld wordt, dus Muis kan wel degelijk lezen, maar Margriet praat voor haar beurt. Haha, sorry hoor.
  Dat ziet er wel lekker uit. Heb je ook rumtopf ?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nope, heb ik niet Margriet, beetje zelfde principe zeker maar dan met rum? of komt er heel geen rum aan te pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zucht..... bof jij even dat je nog geen 55 plus bent , met al die alcohol heb je dán meteen een slechte naam bij onze hotemetoten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben wel met rumtopf bezig. Het eerste jaar overigens!!

  Ga het recept binnenkort plaatsen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En Riet, ik ben al 62 (niet dat ik het daar over wil hebben) maar wanneer krijg je een slechte naam?? Boven of onder de 55 jaar???

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ben benieuwd naar de topf Door!

  Welke hotemetoten Riet?

  BeantwoordenVerwijderen