Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 22 juli 2010

Mooi ja/nee

Schoonheid hoeft niet altijd een sympathieke oorsprong te hebben. Voor degenen die toch zijn gebleven ondanks de confrontatie met dit kleine muizenlijkje; je zult het moeten beamen. Dodelijk mooi dit stilgevallen wezentje.

De bevallige houding alleen al. En kijk die sierlijke voorpootjes, de mininageltjes, de ragfijne snorhaartjes en het spitse snoetje dat uitloopt in een klein prikneusje met daaronder de twee kleine witblikkerende klinkertjes, veel te groot voor zo'n klein bekkie.

De onfortuinlijke was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en ging roemloos ten onder. Daarna werd het beestje achteloos op een matje achtergelaten, alwaar ik het vanmorgen vond. Ik keek, bewonderde, maakte een foto, pakte het staartje tussen duim en wijsvinger en zwieperde het aardse omhulseltje onder een struik.

Schoonheid is namelijk ook vergankelijk.

3 opmerkingen:

  1. agossietoch ,je had toch wel een "piep"kleine rouwdienst kunnen organiseren ? Dat hij/zij ruste in vrede ........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja en wat de ene mooi vindt, vindt een ander echt lelijk. Dit vind ik dan weer mooi door lelijkheid..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. bij ons in de krant stond laatst een oproep om zulke prooifoto's in te sturen omdat ze aan het onderzoeken zijn hoeveel en wat voor muizen er hier leven. Ik fotografeer nu ook regelmatig muizenlijkjes... beetje morbide, maar ach :) Zie www.zoogdieratlas.nl

    BeantwoordenVerwijderen