Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 12 juli 2010

Vrij zinloos geweld eigenlijk

Het weer heeft mij overtuigd hoor, ik heb genoeg gezien en yes, het kan er wat van, maar laat het nu maar weer mooi weer gaan spelen.

Toch... eerlijk is eerlijk, de temperatuur is er een stuk aangenamer op geworden. Vanmorgen om vijf uur klommen we trouwens op de ladder, want er was sprake van plaatselijke binnenregen. 'Ík dacht al dat we een klusje vergeten waren', zei ik tegen Muisman, terwijl we de bladerdrab rond de afvoerpijpgatbeschermdingetjes (ja hoe heet zoiets ook alweer) weghaalden. De goten wilden wel lozen, maar het water kon de pijp niet in. Tja, dan maar naar binnen zullen zal de druppelmeute gedacht hebben, want de lucht weer in, zoals een oude zeeheld ooit opperde was geen optie. Jammer voor ons eej.

Anyway, vanmiddag ging het opnieuw los, wederom met hagelstenen en als extraatje een fikse wind. De tuinbonen gingen er al snel bij liggen, maar ik wist ze ervan te overtuigen omhoog te komen, al was het dan met behulp van een touwtje. Nou, moet kunnen. We hebben allemaal wel eens een steuntje in de rug nodig zullen we maar zeggen. De mais hield het net en de tomatenplanten waren deels omgezwiept, maar niet rampzalig. Na wat spalkwerk stond het hele zaakje er best weer schier bij. Als er nu weer even wat rust in de tent komt, kunnen de blaadjes zich ook herstellen. Ze kleven wat bemodderd bij elkaar en laten de tipjes enigzins hangen. Arreme, arreme groentjes.

Tis ook wel wat om mee te maken natuurlijk!

4 opmerkingen:

 1. Dat stichting SIRE nou niet eens in het geweer komt tegen dit soort zinloos geweld ,daar valt toch niet tegenáán te groeien !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier was het vanmiddag noodweer!

  Jonge jonge wat een wind!

  Geen echt schade gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook geen schade maar wel een heel erg bange, autistsiche jongen. Wat voel je je klein als je niet begrijpt wat er gebeurt, ook al ben je al elf! Onweer is ongrijpbaar. Het komt, het gaat...

  Hopelijk gaat het toch nog goedkomen met je tuinbonen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tis bij de wilde lieveweersbeestjes af Riet!

  JA limburg heeft het behoorlijk zwaar te verduren steeds hè Doortje, zowel in positieve als negatieve zin trouwens

  Leg dat dan maar eens uit aan zo'n jongen, dan voel je je als ouder of verzorger toch ook heel erg machteloos denk ik. De tuinbonen gaan het redden mama'ritha, ze zijn ook al aardig volwassen!

  BeantwoordenVerwijderen