Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 19 augustus 2010

Afveging, nee... afweging bedoel ik

Hebben we het al eens over toiletpapier gehad? Dacht het niet hè, nou dat wordt dan nodig tijd. Laatst kocht ik bij Appie een vierrolspak (?) voor drie hele euro's en ik meen vierentwintig cent.

Nou niet meteen consuminderig steigeren... Ja, dat is best veel geld, maar het is niet zo dat ik één of ander macDEEmenu kocht voor een eurietje of vijf, zes, de hap in tien minuten wegwerkte en dat was dan dat. Neeheehee, het was wat je noemt een nuttige en lange termijn aankoop, want het ging om een voorraadje bilnodig toiletgerei en dus ook nog eens heel heel eco. Das ook wat waard.

Anyway, ik ben lui aangelegd, dus als je wilt weten hoe eco dat eco precies was (en is), dan moet je even op de foto klikken en dan kun je lezen dat er minder water, geen chloorhoudende middelen, windenergie (hmmm hoe moet ik dat zien) en uitsluitend oud papier gebruikt werd om het product te vervaardigen. No trees involved!

Das positief. En om nog even in die sfeer te blijven... We hebben getest en de rollen gaan enorm lang mee, wel twee (of drie) keer zo lang als de 'gewone variant'. Echt! En sterk en zacht. Niet superoverdrevenzacht, maar prettig. punt.

Nou staat er op de verpakking echter ook nog vermeld, dat de handel in Amerika gemaakt wordt... Kijk en die veegvelletjes moeten wel deze kant op en dat kan niet met paard en wagen als je begrijpt wat ik bedoel... daar zit ik dan wat mee. Want eigenlijk is het zo, dat wat je aan de ene kant wint, aan het andere eind weer verliest... en daar helpt geen vegen tegen.

6 opmerkingen:

 1. Wil je nog een keer 'je punt' maken? hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nu ik mijn punt heb gemaakt haal ik de eerste publicatie maar even weg ineke :)

  Geen paniek Anakien, daar heb ik al wat voor gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gaat het helaas maar ál te vaak ,denkt er iémand doe na ... doet een ándere iemand dat weer teniet .Ik heb trouwens nóóit begrepen waom toiletpapier wit moet zijn ,de ongebleekte variant zou héél goed kunnen mits het niet zo ruw is dat je "de aardbeien" er mee in "bloei" trekt !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo moeilijk is het dus om "echt" te kiezen, als je verder over de dingen nadenkt... Meestal kies ik toch voor mijn portemonnee als het om "eco" of "bio" gaat. Ik weet zeker dat veel meer mensen milieuvriendelijker zouden willen zijn dan men nu denkt: dat komt omdat veel mensen zich dit "luxe"-probleem niet kunnen veroorloven. Daar ben ik er één van. En dat vind ik best jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, laat ik vanmiddag bij de Appie er ook naar gekeken hebben. Biobillenveegpapier. De prijs weerhield me. Maar als het ECHT langer mee gaat, dan doe ik het wel (kopen bedoel ik) volgende keer. Kan ik op zijn amerikaans vegen.

  BeantwoordenVerwijderen