Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 17 januari 2009

'TE' kan ook

Laatst waren we toch bij de Aldi? Wou’k nog wat over vertellen.
Verdeurie, die Muisman. Ik wist niet dat z’n wenkbrauwen zover omhoog konden. Hij kijkt bezorgd naar het pak koffie dat ik op de lopende band leg. ‘Joh, is om te proberen, meer niet.’, sus ik en vang een geamuseerde blik op van de kassadame. 'Douwe Egberts?’, vraagt ze begripvol jaknikkend in onze richting. ‘Yep’, antwoord ik. ‘Owwww’, zegt ze, ‘moet je eerst de helft nemen van dit pak en aanmengen met je oude merk. Anders is de overgang te groot. Ik heb het ook zo gedaan, maar het went op den duur wel hoor.’ Buiten kijken Muisman en ik elkaar grijnzend aan. ‘Das een beetje TE zeker, hè Muisman?’, grinnik ik. ‘Ja, das een beetje TE’, lacht Muisman (opgelucht).
Nouja, hebben we een pak reserve voor als de schaarste echt mocht toeslaan in het muizennest. Honger maakt rauwe (koffie)bonen zoet eej! (of zijn we snobs en is Aldikoffie gewoon rete-lekker? Zeg het maar hoor!)

21 opmerkingen:

 1. Ik heb laatst een pak Ikea-koffie geprobeerd, was geen succes. Voor de liefhebber ligt er nog een ongebruikt pak achterin de voorraadkast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herinner me nog ooit de overstap te hebben gemaakt van Aldi-koffie naar DE... het heeft een hele poost geduurd voor ik daar aan gewend was! En toen kwam de Senseo...
  Ik vond Aldi-koffie altijd prima te drinken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aldi koffie heeft maar één nadeel, maar dat is hetzelfde nadeel dat D.E. heeft, ze zijn allebei niet al te schoon watherkomst betreft. maar als ik de smaak moet beoordelen dan wint de aldi koffie het met voorsprong. mits je diein de goudkleurige pakken neemt. die rode is niet te zuipen, maar dat vind ik van douwe egberts rood ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben bijna genoeg merken voor een officiële herken de koffie test, Daan.

  hahaha, nou dat is ook wat AnJoyMe, een andere overstap, maar ook geen soepele dus. maarruhhh dat ik nou kan zeggen dat senseo nou de top is. Vind je die nou lekkerderderder dan de en aldi?

  ah Marlies, dat is een mooie vinger op een zere plek idd. de herkomst. wat mij doet vragen; ken je max havelaar koffie (of.. kent iemand de max havelaar koffie) en wat vind je van de smaak?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We drinken het hier al jaren en we zijn er uiteraard dus heel tevreden over en ook van de vele gasten die we hebben heeft er nog nooit iemand geklaagd over de koffie en er zijn erbij, die dat zeker zouden doen als het ze niet smaakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb ik me weer laten verleiden om te reageren. Ik doe het niet meer, dit is de laatste keer dat ik die hele procedure ga doorlopen....Sorrie mamamuis, je schrijft prachtig maar het reageren daarop wordt door dit weblog een crime.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. J@n! je reageert 2 keer in korte tijd, zo moeilijk kan het dan ook weer niet zijn toch? Zal ik dan maar een handleiding in stapjes voor je schrijven? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik drink helegaar geen koffie!
  Maar ik ben al heel lang geleden van het A-merk thee naar het eigen merk van de grutter overgestapt.
  En tot van die piramide achtige zakjes laat ik me gewoon niet verleiden.
  En J@n heeft denk ik net als ik weleens moeite om een reactie te plaatsen dankzij die codes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Koffie is gewoon een kwestie van smaak , niet van prijs , en zéker ook van gewenning zoals met meer dingen .
  Ook ik heb regelmatig ruzie met die ***codes , krijg ik 2 á 3 x een andere omdat mijn reactie niet verwerkt zou kunnen worden ,best lastig !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. owww das vervelend riet. Ik kan daar ook niet zoveel aan doen. zelf heb ik er nog geen last van gehad bij het reageren bij blogspot, maar misschien komt dat nog

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog even over herkomst: ook in de sector "schone" koffie zitten natuurlijk verschillen qua smaak. de FAIR TRADE koffie bij de LIDL is prima te drinken en zeer betaalbaar. Onder het MAX HAVELAAR keurmerk vind je een heel gevarieerd aanbod van smaken. De MAX HAVELAAR koffie die de primeur had in Nederlandse supermarkten was die van NEUTEBOOM en die is goed en redelijk betaalbaar. Als je bij de/een wereldwinkel gaat kijken kom je heel scala lekkere koffie tegen die je allemaal met een gerust geweten kunt drinken maar dat kost dan weer meer, zoals alles waaraan geen uitbuiting van mensen en/of aarde aan te pas is gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oeps oeps, die Lidl koffie is helegaar niet fair trade maar wel weer fair globe.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Marlies, dank je wel voor je uitgebreide en heldere uitleg! Als ik alternatieven voor koffie zonder een bijsmaakje bedenk denk ik aan max havelaar, maar dat is dus duidelijk een beetje een beperkte blik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als je wat lekkers wilt dat ook nog eens je maag spaart haal dan gewoon de kwaliteitskoffie van Segafredo bij Dirk van den Broek. DE komt er hier nooit meer in.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. dank voor de tip Sjun. Ga ik zeker proberen. Eerst eens even googlen of er in groningen en omstreken een dirk van den broek te bekennen is eigenlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Voor mij is het niet zozeer het merk of het soort koffie maar meer de manier van zetten die de koffie lekker maakt. Koffie uit een cafetière is wat vetter dan filterkoffie. Dat maakt het lekkere koffie.
  We kopen trouwens zoveel mogelijk Max Havelaar koffie. Als je daar het geld voor hebt lijkt me dat een logische keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat is zeker een belangrijke factor die meespeelt, de wijze van zetten. Grappig dat je dat nog even noemt, iedereen mijzelf incluis richt zich op de koffie. Met Max ben je wel goed bezig iss

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De gourmet koffie van de Aldi in de halfponds pakken is een zeer lekkere koffie (goudmerk) van Markus
  Ik vind deze koffie beter dan de D E ..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. En niet te vergeten dat deze koffie van pure Arabica bonen is en daarom zo goed smaakt en vooral niet te zuinig met de koffieschepjes in verhouding met het water
  Doe liever een schepje extra er in...dat komt de smaak zeker ten goede..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bij ons in Tholen is de exclusief koffie van Markus niet meer te koop, wat ik zeer jammer vindt, want deze koffie in de halfponds pakken is een uitstekende koffie

  BeantwoordenVerwijderen