Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 6 januari 2009

Tuinplannen

Met de projecten van ene ekster, ben ik mooi de inhoud van mijn tuin kwijtgeraakt. Dat moest ook trouwens, om een geheel nieuwe vorm te kunnen realiseren, dus mij zul je er niet over horen. Straks in het voorjaar begin ik met de aanleg van een bloemen- en een groente/kruidentuintje. Boontjes en krieltjes met peterselie van eigen teelt, mjammie... ennuh allemaal vlindertjes boven de bloemetjes. Ah leuk man.

Plan is om voor te zaaien en kweken in een koude kas. Klinkt als een joekel van een ding trouwens als ik dat zo schrijf, maar het glazen geval is denk ik iets van 2 bij 2. Een muis van 1,82 kan er net in het midden in staan. Muisman heeft water en licht aangelegd en binnenkort ga ik tafeltjes maken van schragen en planken. Maar daarover later meer.

Om me vast wat in te lezen over het kweken in een kas, heb ik een tweedehands boekje besteld bij plant een boek. Geinige site met allemaal boeken over wat groeit en bloeit uit de grond. Kostte maar 3,95 en verzendkosten. Het pakje kwam vandaag. Op de kaft een zestigerjarentype met baard, lang haar en tuinbroek. Tja, je eigen groente verbouwen is zóóóóóó vorige eeuw?… Welnee webcoureurs, wacht maar eens af!

3 opmerkingen:

 1. Boontjes, krieltjes en peterselie? Nou kies je me daar wel iets voor over een heleboel maanden hoor ;) Hoewel, tuinbonen zijn natuurlijk ook boontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wordt die 3,95 betaald door mw Ekster of door mw Muis? Ja, ik raak de draad wel eens kwijt hoor. Maar zo'n kruidentuintje lijkt me gaaf. Doen....erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Plant een boek, misschien moet ik dat maar in mijn huiskamer doen. Er leven nog maar twee binnenplanten.
  En boeken daarvan heb ik er een hele sloot.

  Minneke in een bieb.

  BeantwoordenVerwijderen