Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 5 januari 2009

Sam bakt ze bruin, maar niet op het goede moment

Heb je ook wel met kinderen: ‘Weet je zeker dat je niet hoeft? Anders moet je ook altijd. Probeer het nog eventjes… toe nou joh, even je best doen…. lukt het niet? Echt niet? Straks kan het niet hoor, want we gaan zo in de auto….’

Dus daar liep ik met Sam op een vreemde uitlaatplek in een vreemde stad, zeker een half uur, in het donker en in de regen. Maar het kopke van de kleine man stond er niet naar. Z’n oren, neus en ogen schoten alle kanten op. Vreemde drollen, kwakende eenden, auto’s, troepjes, mysterieuze geluiden en geuren, andere grassprietjes.… kijk, dan heb je geen tijd voor poepen of piesen..

De reis ging voorspoedig. Op de laatste etappe na. Vlak voor het vertrek van de trein zette Sam het op een echt (en als ik zeg echt, dan bedoel ik ook ECHT) oorverdovend (en als ik zeg oorverdovend dan bedoel ik ook OORVERDOVEND) jodelen (heb je met Zwitserse herders). Onze medereizigers schoten vanuit halfslaap recht overeind. Geruststellen, corrigeren, negeren..… het mocht allemaal niet baten, Sam bleef luidruchtig en schoof zenuwachtig heen en weer.

Één treinhalte hielden we het vol en toen stonden we weer buiten op het verlaten perron, achter het Groninger voetbalstadion. Ennnnnuhhh WROEMMMMM, daar vertrok de laatste trein richting huis….... zonder ons. Snik.

Sam nam het er vervolgens goed van en ging op een braak liggend veldje eens even flink doen wat ie al veel eerder had moeten doen en ik belde naar huis. 'Muisman, wil je me wel komen halen?' Tja, die was pas echt de klos :P

5 opmerkingen:

 1. Ach gossie zo herkenbaar hé.
  Gelukkig had je je telefoon bij je. Tegenwoordig is er geen munttelefoon bijna meer voorhanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, je hebt ook plezier van hem, dus de nadelen dan ook maar. In ieder geval heb je er weer een mooi logje over kunnen schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn inderdaad net kinderen... Gelukje voor jullie dat Muisman nog bereikbaar was!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezeik met dat reageren hier.

  Voor de zoveelste keer dan maar:

  Als jullie bij die goeierd achterop de fiets hadden gemoeten, dan was ie pas de klos geweest. Maar met een auto...ach....das toch een fluitje van een euro.

  Blij dat ik geen hond heb, als ik dit zo lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Plato: misschien kun je even beschrijven wat er precies zo vervelend gaat bij het reageren, dan kan ik er mogelijk iets aan doen. Ben niet helderziend. Niet reageren is ook een optie :)

  BeantwoordenVerwijderen