Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 2 januari 2009

Wachten tot je een ons weegt


Sam figureert bij vrouw ekster, maar hij hoort ook bij mij. Ja hoor eens, straks is die vogel gevlogen en dan moet er iemand voor het vee zorgen hè. Dus nou ga ik vaak eens even met het beestje aan de wandel. Sam had een nieuwjaarswens uitgesproken. Iets over bekluivenswaardige zaken en er in 2009 je tanden in zetten. Nou, dat heb ik geweten....

Twee halfvergane hazenpoten in de berm (het leek wel een hazenbroek) vonden hun weg naar binnen en hoe ik ook riep om dit te voorkomen, het witte monster wilde niet komen. Jaaahhh, pas toen ie ze razendsnel naar binnen had laten glijden. Moest ik nog ‘Braaf Sam’ zeggen ook (*&%$&#$%*^($*#*#*) Hij kwam toch, Niet dan???? Pfff, soms is opvoeden afzien. En de snelheid waarmee ie ze wegsmakte…. Het leken verdeurie wel haringen. Tsss…. Het was goed dat de wind dorpafwaarts stond. De mantra die ik al verder lopend hardop voor mezelf prevelde, was niet geschikt voor tere oortjes.

Anyway, even later kwam er een smakelijke bil op een racefiets langs. Vond Sam ook en zette aan om er eens even werk van te maken. ‘KOM’, riep ik snerpend en vanuit mijn tenen, waardoor de fietser bijna uit koers raakte (het hypotheker-effect weet je wel), maar Sam luisterde keurig en keerde om…. Er is hoop, wou ik maar zeggen.

6 opmerkingen:

 1. Tja is wat hé zo'n hond opvoeden. Enne wie (of eigenlijk wat) is kleine Tijger???
  Want Wolf, Mol (nu ineens Muisman)en Sam ja daar heb ik wel een beeld bij.
  Maar kleine Tijger... in mijn hoofd alleen maar vraagtekens..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. TJa Mol hoort bij Vrouw Ekster en Muisman bij Mama Muis, is logisch toch... en kleine Tijger? Ik zal het je morgen vertellen min :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. onbegrijpelijk dat Sam een sappige bil laat schieten voor een paar vergane hazepoten ootmarsje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gebeurt vaker dat de staart van zo'n beest aan de verkeerde kant lijkt te zitten, want als je dan roept gaat hij de goede kant uitstaan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ghegheh, dus daar zit uhm de kneep!

  BeantwoordenVerwijderen