Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 18 maart 2009

Hekjesdag

'Zo hé, mooie schermen hebben die mensen', zei ik tegen Muisman terwijl we door het dorp reden. 'LCD?', vroeg Muisman. 'Nee joh, Wilgentenen!' Hahahaha, tekenend deze eenakter voor twee personen. Je gelooft vast wel dat Muisman degene is die met computers werkt.

Ik was vandaag in de schuur en buiten aan de slag. Doel: het Samproof maken van de moestuin, door middel van hekjes. Een lachertje natuurlijk die ienieminidingen die ik maak van haspelplankjes. Ze komen tot Sam's knieën zeg maar :P. Toch zal het hem leren om te onderscheiden waar hij wel en niet mag rondbanjeren. Op deze foto kun je vier van de vijf hekjes zien. (3 kleine vaste hekjes en 1 groot klaphek)

Toen de kas kwam, zat het glas in een soort van houten krat. Leek me wel leuk om er wat zinvols mee te doen. In elkaar hakken kan altijd nog eej. Dus nu is het een soort van werkkast/tafel geworden. Altijd handig.

Ennuhh.. als echte beginnend moestuinierder kijk je alleen op de achterkant van het pakje zaad. Ah! begin maart in de volle grond staat daar dan! Dus dat doe je natuurlijk! Maar ik had beter op de weersverwachting kunnen letten. Het journaal meldde dat het de komende nachten heel erg koud zou gaan worden aan de grond..... Tsssssss..... toen kwam er in mijn muizenkop een depressie binnen. Owwww als dat maar goed gaat. Op de foto staan zaaibedjes (van links naar rechts) capucijners, spinazie en rucola.


Zo, morgen verder!

3 opmerkingen:

 1. Sjonge Muizen-mens, wat een energie in zo'n klein lijfje!

  Ik denk dat je opvoedkundig gelijk hebt: zo'n Sam-apparaat herkent de "seinen" wel!

  Geen paniek, dus ook geen depressie: ook de gewassen weten dat "maart zijn staart roert". Komt wel goed bij jou daar volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Libra. Volgens mij heeft het ook minder hard gevroren dan verwacht. Vanmorgen was het 5 graden (boven nul dan eej!) :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een schattige hekjes en ik kan me voorstellen dat het Sam de grenzen aangeeft. Blij voor je dat het meeviel met de vorst. Lijkt me heerlijk spinazie uit eigen tuin.

  BeantwoordenVerwijderen