Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zondag 10 mei 2009

En verder maar weer!

Even stilte voor de storm voor wat betreft de schaduwtuin. Na de immense opruimoperatie nu wat meer kabbelende actie. Restjes bijeenschrapen, wat egaliseren etc. Op het dak van het bouwmaterialenhokje heb ik trespa-platen gezet. Hoogst onvriendelijke, in de zin van tamelijk onvergankelijke, kunststof. Gebruik makend van die eigenschap, ligt er nu op dat zelfde dakje een dikke laag hakselspul. Ben benieuwd wat voor beestjes/plantjes het aan gaat trekken. Zou er net nog ff een foto van maken, maar m'n toestelletje zei 'doe het zelf maar'. Alsof ik dat niet van plan was Tssss... maar als de batterijen op zijn begin je niks eej.
Kreeg van vriendin Lineke een heel leuk en informatief boekje. 'Alles over schaduwplanten' heet het, geschreven door Dorothée Waechter. Alle struiken, bomen en planten die in schaduw gedijen komen aan bod en er staan talloze plantschema's en indeel ideeën in. Superpraktisch dus en toegankelijk ook. En heel veel planten waarvan ik dacht... kunnen die ook in de schaduw groeien dan? Zoals de Monnikskap en de Akelei, of het Gebroken Hartje (snik). Inspirerend! Op het fotootje een herziene en/of Nederlandse (mijn boekje is gedrukt in België) en/of meer uitgebreide versie van het boekje, ook van dezelfde schrijfster. Heb je toch een beetje beeld :P

3 opmerkingen:

  1. zijn sam en die zwarte hond, broertjes??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De mannen zijn geen familie. Sam is een witte herder en Spike heeft labrador en duitse staander bloed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zijn best veel planten die het in de schaduw goed doen hé!

    BeantwoordenVerwijderen