Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 7 mei 2009

Flipper

Zo, even op stap geweest. Moet ook wel eens eej. Op de autoradio was een leuk nieuwsitem over dolfijnen. Dat hun hersenhelften onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren. En dat niet alleen, afzonderlijk functioneren ze net zo goed als beide helften samen. Even alert en waakzaam. Zegt de ene helft,'ga maar knorren hoor, ik pas wel op de tent zo lang'. Das toch briljant. De dieren werden heel veel uren achtereen (iets van 180 ofzo) bezig gehouden en dat vonden ze alleen maar leuk. Niks niet concentratieverlies of slaapgebrek achteraf. Zei de radiomeneer: 'En hoe kom je nou zover. Juist, vis eten en veel duiken'. Dat vond ik grappig.

3 opmerkingen:

 1. Goh, wat een uitvinding! Geef mij zo'n brein!
  Overigens heb jij dat al min of meer dunkt mij: je bent al zo druk en dan log je nog zoveel! Toppie!
  Morgen misschien maar weer een visje scoren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat zou er gebeuren als ze die hersenhelften met elkaar verbonden? dat ze dan nog slimmer werden dan mensen? dat zou leuk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zier er dan somber uit voor mijn hersenhelften, duiken kan ik niet en er is niet zo heel veel vis die ik lekker vind !

  BeantwoordenVerwijderen