Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 5 mei 2009

Het begint erop te lijken


Waar zullen we het eens even over hebben.. Steentjes? Verrassend! :P Vooruit dan maar. De volle container is weggehaald en er staat nu een klein driekuupertje. Die is inmiddels meer dan halfvol. Langzaam maar zeker verschijnen er her en der in de schaduwtuin stapels met stenen die mogen blijven om in een pad of een bouwsel verwerkt te worden. De grootste meuk is echter gesorteerd en het lijkt erop dat we straks eindelijk wat meer opbouwende zaken gaan doen! Hoera!Muisman moest nog wel even een boompje vellen. Gelukkig had hij goede hulp bij het takken sjouwen. De boom was rot en zat z'n buurman de kastanje lelijk in de weg. Verder gaf de lange lummel onderdak aan hele grote monsters. Dat bedenk je toch niet. Er blijft trouwens wel een stammetje staan, daar hebben we deze jongen ook maar weer ondergebracht. Kon niet eens een dankjewel af.... tssss.

Moet ik nog even kwijt dat Sam zo fantastisch kan schillen. Hij weet zich echt tijden te vermaken met het minutieus strippen van stammetjes. We hopen zijn techniek in de toekomst te verfijnen zodat ie ingezet kan worden bij het piepers jassen. Doet het beest ook nog eens wat in het huishouden!

O ja, nog een vraagje. Kan ik ook verse knoflookteentjes (dus niet gedroogde) in de grond zetten? (ja dat kan, alles kan, maar ik bedoel, groeien er dan ook nieuwe knoflookjes??)

10 opmerkingen:

 1. Ja, je kan knoflookjes in de grond zetten en dan gaan ze het doen. Veel succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ehm.. wat voor grote monsters zijn het precies?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een soort megarups limoentje, één was rood en één was oranje Ze zaten in het hout.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als de rupsen in een wilgenboom zaten en ongeveer 8 tot 10 cm lang waren dan is het waarschijnlijk de rups van de wilgenhoutvlinder, dit is een nachtvlinder

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga het proberen Alice!

  Nou dat kan niet missen Anoniem! Het was een wilgenboom. Dat moeten dan wel enorme vlinders worden later. De boom zal wel weer snel uitbotten, dan hebben de heren weer een plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt de knoflook idd gewoon planten, je kunt de teentjes het beste uit elkaar halen. En apart planten.
  Je bent weer zeer ijverig aan het werk geweest, en ga je daarna wat leuks maken??

  Ik krijg de indruk dat je alles aan kunt!!!

  groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat:) En niet alleen van de schaduwtuin maar ook: wel of geen knoflookplantjes?? Ik moet nog steeds je link veranderen bij mij want ik wordt van hot naar her gestuurd voordat ik hier aankom! Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor het gemak tegenwoordig je hyves lees.... Ik ben een beetje laks in het reageren op hyves, dus dan maar een grote reactie hier. Die Sam, die Sam, weg pup! Hij is heel mooi geworden, ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Thea, Ja knap doe ik dat hè? De indruk wekken dat ik alles aan kan! :P Het gaat met vlagen hoor en met wisselend succes!

  Eej Jeanine. Leuk dat je zo nu en dan je neus om de hoek steekt. Gewoon eigen koers volgen. Ik vind Sam ook zo mooi, alleen... het lijkt net of ie blijft groeien.... help!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Snik .... waarom woon ik nou niet in de buurt bij je .... zo.n stammetje zie ik al knetteren in ons open haardje !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gewoon in de grond zetten. moet kunnen. hoe zou het anders moeten.

  BeantwoordenVerwijderen