Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 12 juni 2009

Geen cocktailprikkers

Er zat iets donkers op de tegels gisteravond. 'Gevaar!', woefte Sam, 'Aaah', schrok ik. Suf hoor, want we waren op een egel gestuit, pal bij de achterdeur en wie is er nou bang voor zo'n snoeperig wezentje! Maar waarom zat het beestje hier.. zou alles wel ok zijn? Ik ging 'ns ff googelenOp een egelopvangsite uit delft waren vele tips te vinden om een egel in nood te herkennen, maar volgens mij was dat niet op onze prikprik van toepassing. En er stond; 'Met zijn bolle zwarte kraaloogjes ziet de egel slecht. Des te beter kan hij ruiken en horen. In gezonde toestand heeft hij een natte neus' Nou,ik denk dat dit exemplaar nu nog slechter ziet na al mijn geflits,want túúúúrlijk moest ie op de foto.

Trouwens hij keek bijzonder helder uit z'n kleine glimdopjes, dat moet gezegd. Maar over de gezondheidstoestand kan geen misverstand bestaan.... gezien de drup aan de neus dan hè... errug gezond. Of zou het toch wat teveel van het goede zijn die snottebel en ging het niet zo goed met stekelman. We besloten af te wachten.

Vanmorgen was ie in geen velden of wegen meer te bekennen... Hoop dat dat een positief teken is. Kwam de egel misschien wel op de geur van het kattenvoer in de serre af met z'n turboneus. Tjonge, waarom ging hij nou geen slakken vangen, ik weet er nog wel een paar!

7 opmerkingen:

 1. Dat er bij jou egels zaten had ik me wel al bedacht. Prima omgeving er voor,als ik je foto's bekijk !!
  Is toch leuk zo'n beestje,en ze doen niemand kwaad.
  Laat hem maar lekker achter de slakken aan gaan!!!Schijnbaar vinden ze kattebrokjes ook erg lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto! Wij hadden als kinderen ook een tuinegel: Stekeltje. Van onze ouders mochten we elke dag een schoteltje melk voor hem neerzetten. Ik weet niet of ze kattevoer lusten, maar melk ging er bij ons Stekeltje altijd wel in!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij heeft toch niet de Grote Verschrikkelijke Egel Griep, aan die snotlel te zien!

  Wel een droppie eigenlijk.
  Ik kende vroeger een hond die zo,n stekelbal inenen in zijn mond/bek nam en d,r mee aan de wandel ging; gevolg een bek als een speldekussen!!
  Komt er nou van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk een egel! In het eerste " ouderlijke boerderij" na de randstad (eigenlijk hoekwoning, maar ja we kwamen van een flat), hadden we ook egels in de tuin..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whahaha, túúrlijk. Je komt niet zomaar een egel tegen, maar een met een joekel van een snottebel. Hilarisch

  BeantwoordenVerwijderen
 6. misschien niet helemaal gezond voor egel, maar ik vind het toch wel aandoenlijk gezicht die snottebel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh.... wat een snoepie ! ook wij hadden een poosje een "logeer egel" in de tuin, gouden tijden voor de hosta's want geen slak te zien na enige tijd !

  BeantwoordenVerwijderen