Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 23 juni 2009

Meloenekes


Kijk, dit zijn meloenplantjes. Ik dacht, ik ga lekker laag zitten met m'n fototoestel, dan lijkt het heel wat. In het echt zijn de pasgeborenen maar een centimeter hoor. Maar ze zijn er! En daar gaat het om. De plantjes komen uit een meloen die we een aantal weken geleden soldaat hebben gemaakt, Muisman en ik. Het was een heerlijk zoet exemplaar. Zou je ze kunnen zaaien? Dacht ik toen. Nouja, in de grond stoppen kan altijd, maar toen er zomaar wat groen boven kwam, was ik toch blij verrast.

Of er een meloen zal verschijnen weet ik niet. Ik zet binnenkort een paar ukkies met de voetjes in een eigen pot met grond, nouja als ze het nest uitmogen dan hè. Dat duurt nog even. Ze mogen daarna wel in de kas blijven trouwens. Bofkonten. Met een beetje geluk belonen ze me met een vrucht. Mag er één van formaatje tomaat zijn hoor, het gaat om het idee eej!

2 opmerkingen:

  1. Ik ben wel heel erg benieuwd! Soms denk ik 'zal ik ook?' maar ben bang dat ze het niet overleven..
    Hopelijk over een paar maandjes hier een foto van een prachtige grote MELOEN! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben nooit verder gekomen dan er een ketting van maken nadat de pitjes gedroogd waren ....

    BeantwoordenVerwijderen