Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 17 juni 2009

We houden het luchtig


We waren even op pad, Sam en ik, want Moeder Muis was jarig (gefeliciteerd mam! en dat je maar een heel oud vrouwtje mag worden) en daarom gingen we ff een taartje halen. Kwamen we langs het leuke beeld wat langs de A7 gezet is ter ere van de aanboring van het Slochterveld, vijftig jaar geleden. Een echte aardgasmolecule in megaformaat is het. Het lijkt wat te zweven en de asymmetrie in de wijze van opstellen, geeft het beeld ook wat luchtigs. Mooi meegenomen voor een kunstwerk over gas. Vanmorgen plantte ik even m'n kiekjesapparaat op het stuur en zie hier het wonderschone resultaat :P

Multitaskend als wij zijn, gingen we na het verjaarsbezoekje even naar de dierenarts om een verzekeringsformulier te laten tekenen. Ik dacht, Sam kan wel even mee naar binnen, is ie ook een keer in da house zonder dat er zich in zijn ogen een ramp voltrekt....... Mèèèèèèèèèènnnnnnnnn!!!!!!! Wat was het beestje bang. Hij liep niet meer maar schoof over de grond, jammerend en trillend als een ... nee, niet als een riet, dat is te zwak uitgedrukt.

Meer klapperend als een trilplaat. Echt onvoorstelbaar. Heel sneu. Toch maar genegeerd verder, want het is stom om hem in zijn angst te bevestigen. Ik denk dat we maar vaker even naar binnen moeten wippen, gewoon om even te oefenen.

Anyway, thuis zag ik een berg grond liggen van hier tot Tokyo. Als je de foto bekijkt denk je, dat valt wel wat mee met die hoeveelheid. Miep Muis is weer eens aan het overdrijven, maar geloof me.... das niet zo! En gelukkig maar, dan kunnen we de schaduwtuin lekker royaal opvullen.

6 opmerkingen:

 1. Een beetje "bergen verzetten "is voor jou toch een peuleschil?
  p.s. Gefeliciteerd met de verjaardag van de muizenmoeder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto, wat was het mooi weer in het Groningse vandaag, hè?
  En die berg... 'k weet zeker dat het je gaat lukken. En anders stuur ik grote Zus wel, die heeft toch zeeën van tijd nu ze geslaagd is voor haar examen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank riet! over peulen gesproken, die ga ik overmorgen plukken... maar de schillen eet ik op, zit ik nog met lege handen.

  Gefeliciteerd Anjoyme, wat zullen jullie blij zijn met dit resultaat! Ik denk dat als het gegoten had, jullie nog de zon hadden zien schijnen vandaag :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Moeder Muis !!
  Mooie lucht hadden jullie daar.

  Sam kan zich die pijn natuurlijk nog goed heugen,niks gek dat hij het daar helemaal niet leuk vond.

  Succes met je berg,doe je rustig aan??
  Morgen komt er weer een dag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De viervoeter siddert al als we de deur van de dierenarts passeren. Dat heeft hij sinds hij geopereerd is. Dat belooft voor die inentingen volgend jaar. Veel succes bij het kruien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel Thea, ennuh die berg, die moet idd nog maar even wachten :P

  Ik vind het wel sneu hoor Tussendoor, je kunt die viervoeters niks uitleggen hè..

  BeantwoordenVerwijderen