Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 29 juli 2009

Verwarrend...


Tis maar goed dat ik er bordjes bij heb gezet, want ik had niet geweten wat wat was zeg maar. uit de grootte kun je niks opmaken. Ik heb piezelkommertjes en megagurken, maar ook komknapen en miniaugjes. De kleur verraad ze, heb ik inmiddels begrepen. De Lichtgele variant is de komkommer. Had ik ook geen eed op gedaan. Zou die tint nog bijtrekken? Bananen zijn geel, verdeurie, komkommers zijn groen. En waarom hebben ze allemaal zo'n stoppelbaard! Heel verdacht. Misschien oogst ik wel te vroeg? Man, het zal ook eens simpel zijn eej!

Anyway, als eventjes ontspoorde consuminderaar gewoon een aantal weckflessen in de winkel gekocht. Ga ik vol stoppen met augurken en kruiden in inmaakazijn. Staat lollig op de kastplankjes. 1187 gram gurk heb ik nu. Ondertussen ook de boterboontjes gewogen, was 826 gram. En na een plukrondje sperziebonen kon er nog 'ns 850 gram op de teller bijgeschreven worden. Ik zeg: Dat gaat goed!

15 opmerkingen:

 1. Je gaat lekker met het oogsten! Als de komkommers geel worden, ben je net te laat (of nog net op tijd) met oogsten. Als je dan te lang wacht, worden ze bitter... tenminste bij mij. Of je houdt gewoon van bittere komkommers, dan kun je ze gewoon laten hangen.

  Bustani

  BeantwoordenVerwijderen
 2. uhhhhhmmm, maar bustani, ze zijn nooit groen geweest volgens mij, of hoeft dat ook niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb jarenlang gele komkommers gegeten uit de tuin van m'n ouders. Er schijnen ook witte te bestaan. Zijn bij de oogst natuurlijk wel makkelijker te vinden tussen de groene bladeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga eens even op zoek naar het pakje Mens, krijg het donkergele uhh donkerbruine vermoeden bedoel ik dat dit een gele soort is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt mij idd een gele soort! Je had er toch bordjes bij staan??? Niet de kleur erbij gezet?

  Ik heb al wwer wat geleerd, dacht waar heeft ze het over.....boterboontjes....gestoofd in boter soms??????? Zijn dus die gele, waar ze hier wasboontjes tegen zeggen(niet dat ze iets terug zeggen, maar toch...)Die willen bij mij helemaal niet, dit jaar. En ik had nog wel zo'n lekker reseppie er voor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben ik dan zo kippig? Volgens mij zie ik toch echt ook een groen exemplaar.

  En die albino-komkommer die wordt nooit-nie groen meer, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, heb niet goed gelezen, zie ik nu (toch een beetje kippig, hihi): groene is een augurk en witte is een komkommer. Antwoord op de vraag of die nog bijtrekt: Ehh... denk het niet :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahahaha, nou... idd verwarrend. Heb ik niet overdreven Bustani. Ik denk ook dat ze geel blijven.. maar nou ik je toch aan de lijn heb, waarom zijn ze zo pukkelig? Is dat ook een soort? Sommige minder dan andere.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt denk ik helemal gelijk Thea! Nouja, ik kijk niet op een kleurtje, als ik het maar weet eej. Wasboontjes... Kun je ze nou niet eens gewoon noemen zoals ze heten? Gaan ze misschien wel wat terug zeggen. :P (verdeurie, moet wat aardiger zijn, zo kom ik nooit dat receptje te weten natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Altijd preventief Kleresil smeren!

  Nee, volgens mij zijn het gewoon oude rassen, die daar wat meer last van hebben. Bij zijn zijn ze ook pukkelig. Ik eet ze toch altijd zonder schil, dus voor mij geen probleem.

  Heb je er al een geproefd?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ghegheh, daar gaat m'n onbespoten groente... nope, nog niet geproefd, maar dat gaat niet zo lang meer duren,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is normaal hoor!! Augurken zijn bij mijn weten altijd pukkelig,altijd geweest ook!! Misschien waren ze in hun vorig leven een tiener met acne????

  En het receppie.......staat onder salades op mijn blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik lees op sommige logjes dat het "komkommertijd" is ..... dat krijgt ineens een totaal andere lading ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is de functie van dit blog Riet, diepgang creëren.. :P

  BeantwoordenVerwijderen