Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 13 augustus 2009

Fruithompje ipv fruithapje


Ik heb m'n beweging gehad hoor. Beetje de steiger van twee verdiepingen op en af klauteren, potje verven.. Lekker om even te zitten nu. We waren bij Zoon Muis en z'n Muizelientje. En Minimuis was er ook natuurlijk.

De kleine trol mag sinds kort een fruithapje. Vroeger kreeg je als baby dan een prakje van het één of ander. Geraspte appel of een banaan bijvoorbeeld en dan lepelde mama de smurrie zo het babymuiltje in...

Nou tegenwoordig is dat wel anders. Krijgen babymensen gewoon een paar stukken fruit voor de neus en dan mogen ze zich er lekker zelf mee amuseren. Het achterliggende idee is dat kleine grutters prima kunnen bepalen wat ze willen en mans genoeg zijn om zelf wat naar binnen te happpen. Exit voeren dus.

Het moet gezegd: Minimuis deed het aardig. Stukjes peer gingen in het mondje en de schilletjes kwamen weer naar buiten. Helemaal goed, alleen.. Ze maakt me er al grabbel-etend een zooitje van... niet te zuining. Vind Minimuis zelf ook, aan het koppie te zien. :P

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke grote ogen !! Geweldig.
    Je zult wel smelten als ze je aankijkt !!

    Hier mogen ze nog lekker fruit uit een potje, maar ja dit is Limburg, he!!!!

    BeantwoordenVerwijderen