Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 11 augustus 2009

Lekker liggen


Wolf, onze kat, is diep in zijn hart eigenlijk een beetje een vogel (bent u daar nog?). Er hoeft maar een bosje takken of een stapeltje onkruid te liggen of hij nestelt zich er midden in en gaat dan gelukzalig liggen slapen. Maakt niet uit of zo'n plukje zich midden in een grasveld bevindt. Lijkt ie ook wel wat op een haas eigenlijk. Het is soms net een leger wat het beest al liggend vormt, met een randje en een ligkommetje. Grappig zo'n specifieke gewoonte. Je zal het de Kleine Tijger niet zien doen bijvoorbeeld. Hier heeft ie een gesnoeide tak gevonden. Het is gewoon sneu om het ding op te ruimen, doen we dan ook maar even niet

Wat anders! Er liggen hier een heleboel rode balletjes te lallen in de brandewijn. Ik heb er maar een deksel op gezet, want je wordt doodmoe van die ongein. Is nog een dure hobby, drank stoken. 12 euro nogwat per liter! Ik kon nog net 2 flessen te pakken krijgen in de drankzaak. Er wordt in onze regio kennelijk op grote schaal fruit in vuurwater gezet om het zo maar eens te zeggen.

Gelukkig compenseert de tuin de kosten een beetje. Ik denk dat ik met gemak 200 euro opbrengst ga halen. En dat betekent toch een winst van meer dan 100 euro. Is leuk!

9 opmerkingen:

 1. Je knijpt je nog meer in je handjes Muizelientje,als je zo rond de feestdagen aan een lekker drankje zit!!Dat word genieten !!
  En als je voor iemand een kaddotje nodig hebt, voor kest of zo, kun je er ook wat van in een mooie karaf doen.En feestelijk inpakken!!

  Ik heb verschillende soorten gemaakt,waaronder ook Rumtopf, nooit eerder gedaan.Afwachten of ik het lekker vind. Alleen de kersen, die heb ik eerder gemaakt en zijn heul lekkerrrrrrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er alleen maar aan geroken.....en praat er nu al langs !! Kun je nagaan..........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je verhalen doen me af en toe denken aan mijn oma: Jarenlang een gigantische (moes)tuin op de zware zeeklei van Termunten, twee enorme vriezers in het schuurtje én een rek met wekpotten in de douche... Het verschil is denk ik dat jullie er ook nog regelmatig lekker van eten (denk ik dus) en mijn oma gewoon veel te veel verbouwde voor een dame van 75! (Ze is niet meer helaas).

  Ik lees je blogjes met veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Anjoyme. Dank. Termunten, dat is dichtbij! Wij eten alles heel snel weer op, maar onze moestuin is dan ook vast niet zo groot als die van jouw oma. Echt zo'n bikkelaarster was dat denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het meest voor de hand liggende lijkt me nu een hartgrondig .....proost , o nee , daar ben ik dan weer een beetje vroeg mee , even bewaren dus hé !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Muis, wat maak je precies van die rode balletjes? Gaat het om het nat of om de knikkers? (natuurlijk allebei de moeite waard)
  succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen rekening bijgehouden van mijn opbrengst. Maar het zal toch ook de moeite zijn. Ik oogst met volle manden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe mijn best Riet!

  Ha Annemarie, die rode balletjes zijn de kersen van 2 boompjes die ik tot mijn grote verrassing in de tuin had staan (beetje verstopt). Het is de bedoeling dat het kersen op brandewijn gaat worden, zodat we met de kerst niet droog staan :P

  Ik denk Tijdtussendoor dat jij idd ook heel wat centjes uit de tuin haalt, als ik dat zo volg op je blog. Top eej!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een poes die denkt dat ie vogel is. Ok tot zover volg ik nog wel. Maar ligt ie dan in/op/naast/vlakbij takken op de grond? Of nog exemplaren van takken aan een boom?

  BeantwoordenVerwijderen