Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zondag 9 augustus 2009

Miepje zag eens kersen hangen...

De schaduwtuin bracht vandaag onverwacht vruchten voort. 'Ik trek even een werkbroek aan en ga wat grond richting het nieuwe stuk kruien', zei ik tegen Muisman. 'Zal ik dan maar wat gaan scheppen?', antwoordde de goeierd. Top! In het kader van hardlopers zijn doodlopers, wilde ik in m'n uppie een kruiwagentje of 7 doen, maar met Muisman als schepper, konden we met gemak de 20 halen.

Afijn, niet veel later was het klusje geklaard en in het kader van een energiesurplus, ging ik vervolgens flink aan de snoei. Al knippend beland ik tussen de houtwal aan de achterkant van de schaduwtuin en de slootkant. Zag ik daar toch allemaal kersen hangen! Verdeurie zeg... eigenlijk wist ik ook wel vaag van het bestaan van die verstopte kersenbomen, maar kon je hun voortbrengselen eten.... DAT was al die jaren eigenlijk altijd de vraag gebleven! Gelukkig maakte de buurvrouw net een zondags wandelingetje. Een tuinierster in hart en nieren. Zij zou het wel weten. 'Plukken maar!', zei buurvrouw gedecideerd, 'Niks mis mee hoor!' Ahhh, Super!

Nu heb ik bijna 3 kg kersen. Zure krengen zijn het, m'n gezichtsspieren trokken spontaan in de oude bessenstand, zal ik maar zeggen. Wel toepasselijk. 'Met suiker en dan inmaken, of een vlaai ervan bakken. Dan zijn ze hartstikkel lekker, want zo van de boom vind ik de kersen wel een beetje zuur', had de buuf al gezegd. Nou, doen we dat toch. Ga ik nu even naar Doortje dat recept ophalen van kersen in brandewijn. Lollig!

6 opmerkingen:

 1. Bofkont !!
  Zomaar voor niks kersen......jammie!

  Zure kersen of morellen zijn juist het lekkerst op brandewijn!
  En als je geen kilo hebt, dan pas je de verhoudingen aan!!
  Veel succes...dat word smullen in het muizennest!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zag net pas dat je een link geplaatst hebt !!
  Super van je !!!
  Altijd geweten dat je veel aardiger bent als je je voor doet!!! Hihihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Morgen ga ik achter inmaakbrandewijn aan. Lijkt me alleen al leuk om naar te kijken zo'n pot vol zwemmende kersen. Aardiger dan ik me voor doe? Nou.. alleen vandaag hoor, komt omdat ik kersen vond, stemt wat milder :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel rustig aan doen met die kersen in brandenwijn hé ! Lollig kan leuke zijn maar té lollig moeten we niet hebben natuurlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och Riet, je hoeft niet bang te zijn dat ze tè lollig word, het duurt nog tot Kerstmis alvoor het goedje lekker is !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoe blijven die kersen nou zo mooi op de stapel liggen? het bakje / bord is een stuk lager. hahahaa, komt zeker omdat ze zuur zijn?

  Groet, Lavender

  BeantwoordenVerwijderen