Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 8 augustus 2009

Over uien en kersen


De felle regen en onweersbuien van vannacht brachten een heerlijke koelte met zich mee. Na het openen van deuren en ramen verdween vanmorgen dan ook vrij vlot de drukkende temperatuur uit het muizennest. Zalig! De eerste gang van de ochtend was naar de tuin. Schade-inspectie, maar het viel allemaal heel erg mee. Geen platgeslagen planten, losgeslagen vruchtjes of geknakte stengels. Hooguit wat modderspetters op de boontjes, maar daar valt goed mee te leven sinds het fenomeen stromend water (uit de kraan dan hè) bestaat.

Anyway, gisteravond had ik gelukkig al de uien gerooid. Elk geplant uitje heeft 3 nakomelingen voortgebracht. Lollig niet? Ga heen en vermenigvuldig u, kregen ze als opdracht mee en verdeurie zeg, dat ging hartstikke goed! Na het rooien van de uien werd het tijd om de ananaskers onder de loep te nemen. Een mol had gekozen voor de kortste route, en wel dwars door de wortels van een snoeperige struik vol kersjes.

Was dat nou nodig, blinde bontjas? Tsss, er hingen veel takken en bladeren slap en geel. 'Je moet de besjes gewoon plukken en in een bakje na laten rijpen', gaf Bustani (zie linkjes) als tip. Dat ging ik toen maar doen. Gelukkig waren veel besjes aardig volgroeid. Ze hadden alleen nog niet de juiste kleur. Die mogen ze nu in deze bak gaan krijgen. Er zijn 2 struiken intact gebleven. Als de mol op z'n terugreis gewoon dezelfde route aanhoudt, komen daar in elk geval nog veel vruchtjes van af. Je schijnt ze goed in de chocoladefondue te kunnen hangen... nou, dat experiment vind ik geen straf!

6 opmerkingen:

 1. is tijger al weer huiswaarts gekeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, die is weer terug waar ie hoort, Buitenleven! Kwam gisternacht thuis, vlak na de enorme regenbui.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat tijger weer thuis is!

  Een chocoladefondue met deze vruchtjes zijn heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ananakersen ???Nóóit van gehoord , het lijkt een klein beetje op kruisbessen zoals ik die van heel vroeger in m'n herinnering heb !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag muizenfamilie, ik ben daarstraks helemaal per ongeluk, al surfend hier terecht gekomen, en ik vermaak me geweldig, fftjes over die vruchtjes,
  hier in frankrijk worden ze "amour en cage" genoemd.Lief hè! Mijn dochter heeft er eens kerstverlichting mee gemaakt met van die snoeren met van die gloeiendespijkerlampjes. (kosten drie keer niks bij Gama enz.) idee voor iemand onder jullie? lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Anoniem, leuk dat je er bent en je laat zien!
  Leuke tip idd, kan me helemaal voorstellen dat dat enorm leuk staat in combinatie met lampjes, maaruhmmm... ze halen volgens mij de kerst niet. lekker joh!

  BeantwoordenVerwijderen