Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 31 augustus 2009

Over mais


ACHTENTWINTIG maiskolven heb ik gisteren geoogst en na een korte worsteling met het verpakkings materiaal waarin moeder natuur de gele bobbelmannetjes netjes aanleverde, gingen er ZESENTWINTIG de pan en daarna de diepvries in. Het kon net, de oogst, dat wil zeggen, het was niet erg geweest als ik ze nog twee weken had laten hangen...

Ik had gelezen dat de groene draadjes die boven uit de kolf staken bruin en dor moesten zijn. Nou dat waren ze, dus ik sloeg enthousiast aan de pluk. 'MIEP', riep Muisman, veruit de verstandigste van ons twee, geschrokken; 'Je kunt er toch wel eerst eens eentje afhalen en dan kijken.' Had ie helemaal gelijk in natuurlijk, maar het grote plukvirus had me al te pakken....

Tja, had ik wel een beetje geluk, want sommige kolfjes waren voor mijn gevoel 'net aan', zal ik maar zeggen. 'We doen het de volgende keer op jouw manier, Muisman', zei ik een tijdje later en hield um een gaar kolfje voor de neus, 'zou wel een ramp zijn geweest als ik echt veel te vroeg had geplukt.' En daarna ging ik zelf aan de knaag. Owww, wat Lekker!

6 opmerkingen:

 1. Lekker! Zeker als je ze zo uit het vuistje weg kunt knagen. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaahh.. ! Wat verschrikkelijk lekker, niet?
  Aan mijn maisplantjes zitten in totaal maar 3 kolven!
  Zijn ook maar 3 planten opgekomen, pech!
  Ik wacht ook nog even met plukken, worden misschien nog wat groter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Samen met Hilde wel eens een maiskolf uit een maisveld gehaald. Was de boer niet echt blij mee..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren ook maiskolven gegeten bij het avondeten. Met twee plakken gegrilde courgette (uit eigen tuin erbij)... Heerlijk!!

  Overigens, niet te lang laten hangen, de vogels (en vervolgens ook vliegen en wespen) weten er wel raad mee. Die zag ik gisteren met 'n hele berg in een maisveld allemaal kolven open breken om erbij te kunnen.

  10 minuten koken, nog even in de grilpan, boter en honing erover en WOW!! Heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou er van "over de kook raken" als je al die oogstlogjes onder ogen krijgt !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha! Wij vroegen ons al af wanner we nou eindelijk eens aan de pluk konden gaan, maar nu weet ik het. Voorlopig nog niet! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen