Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zondag 30 augustus 2009

Nog even de jammetjes


Even een berichtje, om de jammetjesfoto waar ik het gisteren over had te plaatsen. Achter het glas met de rode kleur zit de pruimenportjam en de gele variant betreft de Ceetjessinaasappelcitroenjam (ja dûh)

Bij gebrek aan potjes ook maar weckflessen gebruikt. Ik roep bij deze de Muizenfamilie/posse op om lege jampotjes voor mij te bewaren!

Nog even een vraagje. Ik kan de potten gewoon op een plank in de keuken zetten toch? Ik bedoel eigenlijk; ze hoeven niet koud of donker bewaard te worden. Hoop het niet, want het staat überlollig zo'n verzameling etiketjes. :P

Ga ik nu een lekker stuk Ceetjesbrood met walnoot opknabbelen. het recept staat en stond bij Doortje. Ik vind het een aanrader, maarja... over smaak valt niet te twisten eej!

12 opmerkingen:

 1. Mamamuis,
  Potten zou ik toch maar in het donker zetten. De etiketten mogen dan wel lollig zijn maar verkleurde etenswaren staan niet lollig. Maar je hebt toch ook plezier van je etiketten als je de potten gebruikt.
  Jammer hé?, maar dan doe je af en toe de deur van de kast maar open om het aan je bezoek te laten zien. Dit is iets om trots op te zijn toch?
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Owww, dat is idd jammer Gerrie, nouja ga ik gewoon elke dag even kijken in de schatkamer uhm kast bedoel ik. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat zal ik veel bezoekers krijgen...alweer een link naar mijn blog !! Thanks meid.

  Dus jij vind het noten courgettebrood ook zo lekker?? Mijn man vind er niks aan.......ik vind dat helemaal niet erg, des te meer is er voor mij !!!
  Ik zag je etiketten...slim idee om ze zelf te maken.Maar ik had er wel iets anders opgezet....Mama Muis eigen gemaakte courgettejam bijvoorbeeld.Ga ik doen zodra ik weer Zigeunersaus ga maken. Jam word bij ons niet gegeten!Dus dat heeft geen nut om te maken,dan he!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er wel apart uit hoor... die Ceetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze lopen volgens mij de deur al bij jou plat Door, dus nodig is het niet, maar ik geloof heilig in goede bronvermelding! Helaas lust Muisman het broodje ook graag.. wat een pech :P

  Gelukkig zitten ze vacuüm, dus ze horen het niet Monique. Ceetjes zijn heel gevoelig, die raken meteen van slag als ze apart genoemd worden. maar je hebt wel een beetje gelijk, al die kleine Cee-snippertjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik liet ze ooit ook open en bloot staan maar dan verkleuren de groentjes hoor...Je kan wel bloemenzaad drogen en dat in potjes met etiketten doen. Staat even zo leuk;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar beïnvloedt dat de smaak ook, Tijdtussendoor, vroeg ik me vervolgens af....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de stadsmollinpapa (grootverbruiker van jam) al gevraagd om de potjes inclusief dekseltjes voor je te bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga geloof ik maar recepten zoeken met druif :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed plan Min, moet je bij knofje kijken die had een lekkere druiventaart volgens mij. Maar als ik druiven had, sloeg ik aan het wijnmaken denk ik (als ik ze al niet opgesmikkeld had)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ze toen niet opgegeten want verlepte groentjes zien er niet smakelijk uit. Laat het maar horen wat het bij jou geworden is ;)

  BeantwoordenVerwijderen