Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 21 augustus 2009

Plaatselijke droogte

Tjonge, wat heeft de regenbui van vannacht de tuin een opkikker gegeven. In de courgetteplanten pronken wederom prachtige gele damesbloemen, dus dat wordt nog wel wat. Het afsterven van de komkommerplant lijkt voorlopig nog even uitgesteld en er is niet veel voor nodig of de mais moet geoogst worden met een ladderwagen, zo lang worden die stengels. Ook de tomaten geven zich eindelijk gewonnen en kleuren langzaam rood. Ik kon er 8 oogsten. Super!

Helaas regende het gisteren niet in de kas en bleek, toen ik vanavond thuiskwam, de dakbedekking eraf gewaaid. Niet het glas hoor, maar het laken dat de felste zon moet wegnemen. Het leek binnen de sahara wel, compleet met hangende bladeren en scheurtjes in de droge potgrond. OWwwwww, heb je het weeralarm overleefd, ga je de mist in. Hadden ze bij het knmi ook wel eens mogen melden. Afijn, gauw water gegoten en er maar het beste van hopen eej! Denk dat het wel goed komt. Peper en paprikaplanten zijn eigenlijk best sterk.

Binnenkort wil ik in inbrengwinkels op potten-, flesjes- en karaffenjacht. Lekker vullen met kleurige pepers, knoflook en olijfolie. Staat lollig en smaakt heerlijk. Over knoflook gesproken. Ik hoorde dat die jongens laat geplant kunnen worden in het jaar. Daar ga ik eens even iets over opzoeken, want dat wat ik in de grond had gestopt is nooit meer opgekomen. Muisman zag een mol er mee lopen, maar volgens mij houdt ie me voor het lapje. Anyway, een tweede knoflookkans lijkt me niet gek!

3 opmerkingen:

 1. Hallo Mama Muis,
  Via het blog van Teuni kwam ik bij jou op visite (!) Je laatste bericht heb ik gelezen. Ga nu even koffie maken en dan de volgt de rest,ik ben benieuwd! Sterkte met je groenten, ik hoop dat ze de zon overleefd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi mama muis,

  zo te lezen heeft het bij jou lekker geregend. Hier is, jammer genoeg, alleen maar een buitje tegen het stof neergekomen.
  Bij ons in de volkstuin moet water geput worden uit de sloot, maar de sloot is groen van de kroost. De planten hier moeten dus diep wortelen als ze dorst hebben, water geven is nu even geen optie, kroost en slootmodder vinden ze niet zo.

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Tineke, ja leuk, ik zag dat Teunie een heleboel mensen op visite had gestuurd :P
  De groente zag er vandaag trouwens nog heel aardig uit hoor!

  Hoi Ellen, het is echtplaatselijk geweest allemaal. Het is lastig als je geen goede watertoevoer hebt, je ziet de plantjes gewoon minder worden. Ik hoop dat er gauw een lekker stevig nachtelijk buitje bij je valt!

  BeantwoordenVerwijderen