Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 18 september 2009

Appel-sappen


Het is wel lachen met zo'n sapcentrifuge hoor. Ik zag het ding staan met een uitnodigend bordje om de nek. Aanbieding, nu voor 'veel minder' stond er op, in vette viltstiftletters.

'Tis een Philips', zei Muisman en keek bedenkelijk. Hij is niet zo wild van het sense en simplicity merk (of wat is het waar dit oerhollandse bedrijf mee adverteert :P). Maar ik zag het wel zitten zo'n persje voor m'n appeltjes en zo kwam het dat we met meer de winkel uitwandelden, dan dat we hadden toen we naar binnen gingen (of met minder, vanuit financieel oogpunt gezien dan eej!)

Anyway, thuis, uitgestald op het aanrecht vonden we het een mirakels mooi ding. Ik vulde een doos vol appels en installeerde me voor de tv. Ja hoor eens, als je een monotoon werkje moet doen, is het leuk als er wat te kijken valt. Alle appeltjes werden gevierendeeld en ontdaan van onrechtmatigheden (en dat waren er nogal wat!).

Nouwwww en toen konden we eindelijk aan de slag. Echt waar, de appelstukjes vlogen in het rond. Letterlijk. Het apparaat leek wel een kleiduivenschietmachine. Afijn, we kregen er al snel handigheid in en binnen no-time vulde zich een kannetje met lekkere zoete home made appelsap. Moest het nog wel even de pan in. Beetje koken voor de houdbaarheid zeg maar, kon het daarna in een flesje!

Het afspatelen van de schuimlaag vond ik nog lastig. Zal me er eens even in verdiepen, want helemaal schuimloos werd het niet. Viel me trouwens nog tegen hoeveel appels je nodig hebt voor 2 flesjes, maar aan de andere kant... de boom zit nog berevol!

Naast de appelsap staat m'n sinaasappeljam, van een restje perssinaasappelen. Denk dat ik dat goedje binnenkort maar eens ga gebruiken voor een lekkere chocoladesinaasappeltaart!

10 opmerkingen:

 1. Mama muis,
  Wat lijkt dat weer lekker. Zulke dingen zijn erg goed voor de lijn. Niet verder vertellen; mensen die aan de lijn doen willen de letter I, ik bezit al jaren de letter H.
  Maar als ik het zo bekijk dan is je sap niet in een fles die vacuum is. Straks krijg je sap met bubbels? Misschien ook wel lekker.
  Suc6 met je machientje!
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha gerrie, HAA's zijn ook mooi hoor. Het voordeel van appelsap is dat er geen suiker is toegevoegd, scheelt een beetje toch? Voor wat betreft de fles... Ik had geen andere en deze lijken toch wat vacuüm te trekken, dussuhh... op hoop van zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan van vacuvin doppen kopen en die met z'on apparaat vacuum zuigen. Werkt als een tierelier. Mijn egaa heeft perensap gemengd met wodka en dat in wijnflessen vacuum gezogen. Nu zakt alle drab naar beneden en de drank wordt net zo mooi helder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is nog niet zo'n gek idee Jolanda! Dan kan ik gewone flessn sparen en hergebruiken. Het is zo moeilijk om aan van die brede halsflessen met zo'n dop te komen (graniniflessen zeg maar) Ik zal me eens eventjes gaan oriënteren....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook zo'n vacuvingevalletje, maar dat is voor gewonen flessen, en het spul blijft maar een paar dagen goed!
  Ik weet natuurlijk niet, of het dezelfde is waar Jolanda op doelt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hmmm Door, een paar dagen is niet veel.. misschien maakt het wat uit dat er aangelengd is met wodka?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Appelsap moet je warm in de flessen doen en dan gelijk afsluiten.Dan trekt eht zich vacuum. Je kan er ook siroop mee maken trouwens.Op internet zijn vast wel recepten te vinden.Veel succes.

  Gr Henriette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Henriëtte, dat heb ik idd ook gedaan en ik hoop dat de doppen inderdaad vacuüm zijn getrokken. Maar met die smalle dopjes voel en zie je dat veel minder als bij bijvoorbeeld een jampot. Toch heb ik goede hoop dat het goed gaat komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent gezond bezig, en de combinatie met chocola spreekt me erg aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb er allemaal geen verstand van , ben eigenlijk dus een beetje "de rotte appel in de mand " hier op dit log;-)

  BeantwoordenVerwijderen