Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 14 september 2009

Okkie en Taptoe


Deze foto wil je eigenlijk niet kunnen maken als je twee nieuwe katten in huis hebt die voorlopig nog niet de wijde wereld in mogen. Het is Okkie, de dapperste van het stel. Nummer twee, laten we die voor het gemak maar Taptoe noemen, kijkt meer de kat uit de boom (verwarrend, maar je begrijpt me wel)en waagt zich niet aan dit soort toeren.

Wij krijgen soms grijze haren van Okkie. Laatst liep het beestje al met een gekaapt stuk vis in z'n snuit. Muisman houdt sinds kort in een grafiek bij hoe vaak ze rondsnuffelt op het aanrecht. Wij hopen ooit een dalende lijn te gaan zien. De plantenstekjes in de vensterbank zijn verhuisd nadat mevrouw tot twee keer toe bewust de vaasjes omkieperde om het water op te kunnen slobberen....

Okkie en Taptoe hebben de bovenverdieping voor zich alleen. De deur naar beneden staat open, dus ze kunnen contact maken als ze dat willen. Toch trekken ze zich vaak samen terug. Nou..... soms vind ik dat helemaal niet erg! (Maarruhm om even op het open raampje terug te komen... dat was een ongelukje hoor, al geloven jullie dat vast niet meer :P

9 opmerkingen:

 1. mamamuis,
  Bij jou in huis poezen?
  Ben je nu zelf nog wel veilig?
  Ik kan zo genieten van katten, we hebben onszelf beloofd; op deze leeftijd geen huisdieren meer. Maar gelukkig hebben we een "leenkat". De poes van de buren komt iedere dag buurten. Nu ietsje minder lang want ze is moeder geworden. Dus snel even komen en weer naar haar kroost.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een monsters..hahaha grapje, maar ze hebben zo hun eigen willetje he...geweldig die foto bij het raam...je ziet de eigenwijsheid en zgn onschuld er van af stralen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is (waarschijnlijk onbedoeld, maar) mooi symbolisch: De 'echte' okki en taptoe zijn sinds kort verzelfstandigd, zoals ze dat zo mooi noemen. Misschien hebben de katten dat door en verzelfstandigen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Gerrie, ik zou nog maar een keertje achter m'n oor krabben of jullie niet toch nog eentje......... want een jong poesje, das toch wel héééél erg leuk!

  Ha prulletje, nou deze kan er wat van hoor!

  oja, okki is zonder e! Maar ze moeten juist wat integreren Bustani.... dus das niet grappig, dat verzelfstandigen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ongelukjes met katten in de buurt worden streng afgestraft volgens mij !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. stadsmuismanpossin15 september 2009 om 21:05

  Wat zit ze daar mooi zeg :) Dat is wat je noemt een toplocatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ze knijpen er zo maar tussenuit Riet! (of bedoel je dat niet)

  Ha possin, ik vergeet steeds dat het dames zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Okki, Eppo, Tina, Taptoe. Jeugdsentiment.
  En in die tijd (ver)noemden wij onze huisdieren naar filmen, tv helden of stripfiguren.
  Zo haden wij Pluto, Bambi, Knabbel, Babbel en Bassie in huis. Ach gossie..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ojaaah Min, de Eppo,daar zeg je wat, die hadden wij ook thuis! Leuk blad.

  BeantwoordenVerwijderen