Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 1 oktober 2009

We rekken het seizoen nog wat op.

Goed plan van Ellen, dus dat heb ik ook maar gedaan: pootknoflook bestellen. Er zaten nog maar drie soorten (van de negen geloof ik) in het asortiment, maar dan blijft er ook nog wat te wensen over voor het volgende knoflookpootseizoen zullen we maar zeggen. Ook nog wat van de vroege tuinboon uitgezocht. Kun je in oktober en november zaaien. Leek me wel lollig!

De laatste bijzondere zaadaankoop dateert trouwens van een maand of drie, vier geleden. Toen had ik slangenradijszaad gekocht. Er groeide na heul veul tijd alleen een soort van minipiertje onder de grond (nou, size matters bij radijs wel degelijk), en boven het maaiveld stond een enorm bos loof! Misschien houden slangen niet van Groningse klei.... geen succes dus.

Anyway, ik had wat geld te spenderen uit de moestuinopbrengstpot, die is inmiddels over de 250 euro. Allemaal virtueel natuurlijk, want wat je niet uitgeeft is iets anders dan echte inkomsten. Maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Oja, morgen ben ik er niet. Muisman past op de tent en ik zit een nachtje in het zuiden des lands. Zie jullie zaterdag!

5 opmerkingen:

 1. Hoi mama muis,

  er staan momenteel een stuk minder soorten knoflook op die site sinds de laatste keer dat ik keek (is alweer een poosje terug). Ik had de bollen al vroeg besteld, mijn moeder liep steeds te zeuren om haar knoflook :)
  Tuinbonen in het najaar zaaien wil ik ook nog eens een keer proberen.

  Fijne dag,
  groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeg Dame, je hebt het schijnbaar verkeerd begrepen.(sorry dat ik lach hihihi)Slangenradijs groeit niet onder de grond. Maar de vruchten zitten bovengronds!!!!!!
  Juffrouw Doortje verteld:
  De plant moet eerst bloemen krijgen, en de uitgebloeide bloemetje worden een soort van peultje. Die PEULEN dat is de clou, die kun je eten.Niet te dik laten worden,dan zijn ze niet lekker meer!
  Heb je de planten nog staan???Of heb je ze er al weer uitgegooid???
  Waarom vraag je niks?????????????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik probeer het nu met 3 soorten Ellen en dan ga ik volgend jaar los!!!! Jij ook fijne dag!

  Hhahahahahahahhahahahahahahahahaha, dat is grappig Door. Hoe moet ik nou weten dat deze radijs bovengronds groeit. Ik denk dat ze dan wel goed bezig waren gezien de hoeveelheid loof!! gheghe, ze zijn inmiddels overleden... volgend jaar weer proberen :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je gaat de komende winter met de armen over elkaar zitten natuurlijk , op wat kleinigheden na niets meer in de tuin te doen , niets meer in te maken ........

  BeantwoordenVerwijderen