Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 16 november 2009

Groot aangepakt

Ik had vandaag een snipperdag. Hmmmm, ik zeg het geloof ik niet helemaal goed. Ik had een versnipperde dag, een dag in brokken.. juist een brokkendag. Niet dat ik ze maakte trouwens, het was meer in de zin van dat je de hele tijd dingetjes doet, zonder het gevoel te krijgen dat je ook maar iets gedaan hebt. Ken je vast wel.

Overigens wel boodschappen in huis gehaald. Een heleboel, in het kader van 'laten we weer eens proberen een voorraadje aan te leggen'. Voor een gevulde kast is veel te zeggen. Je kunt makkelijker improviseren, je hoeft niet voor elke scheet naar de winkel wat altijd meer kost enz. enz. Maar dat neemt niet weg dat ik altijd vol overgave en met een aanloop in mijn eigen valkuil spring. Boodschappen doen is zóóóóó ongrappig, dus eet ik door tot alle kasten galmen en de koelkast klinkt als een echoput. MAG IK NIET MEER DOEN! (Staat bij deze genoteerd: 18.41, maandag de 16e november in het jaar 2009, getuigen; alle langsstruinende bloglopers).

Maar nu puilen de kasten uit. 'Verwacht je zware sneeuwval Miep?', grapte Muisman. Hubbubbubtssss... Tis voor de goede zaak knul en ik heb zeer prijsbewust en gericht op noodzakelijkheid ingekocht. Ook dat nog!

Trouwens, even wat anders; ik zet nog steeds koffie met 'de hand'. Vroeger gooide men Buisman bij de handgezette koffie... moet ik dat nu ook gaan doen? Tjonge, ingewikkeld is het leven toch hè. :P

(toevoeging: hier lees je alles over buisman. jammer dat er geen plaatje bij zit)

12 opmerkingen:

 1. Wat speel jij toch altijd heerlijk met taal, kan ik erg van genieten. Leuk stukje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. BUISMAN? Wat is Buisman voor middeleeuws iets? OF nee wacht, is het....staat zoeits niet op de creamert?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanx Oogje!

  Buisman is een zwart goedje Lot (maar ik moet zelf even googelen wat het precies was, want het is idd ook de merknaam) en daar deed je dan wat van bij het koffiemaalsel voor je de koffie ging zetten, dat maakt het pittiger van smaak. Zat in een klein blauw busje volgens mij met een molentje erop?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Buisman in de koffie, echt iets van vroeger. Een vriendin van mij deed altijd een snufje zout op de koffie, dat was volgens haar de truc voor de beste koffie. Zelf wel eens geprobeerd, maar ik proefde geen verschil. Misschien een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien een idee..............vraag aan Sint een senseo!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zout, oogje, daar zeg je wat. Deed mijn moeder ook altijd...

  Owwww Doortje, da vink nie zo lekkurrr als gezette koffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier zijn we net bezig om de voorraad eens lekker op te maken terwijl de echo in de verbouwput (trapkast) steeds minder wordt.
  Nog even en er kan een heel kajuit aan voorraad in :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn vader zet koffie met de hand sinds zij een senseo hebben, en hij doet inderdaad altijd een schepje buisman erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik benijd je Min, dat mag ik dus niet meer doen!

  Ha budgetstudent! Dus je vader gebruikt het wel.... Nou, dan ga ik eens even de dorpswinkel in om te kijken of ik zo'n duister potje kan ontdekken...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O ja , áltijd handig om een beetje voorraad te hebben .Vooral "flexibele mensen " zoals ik kunnen daardoor harstikke makkelijk gemaakte plannen omgooien als dat gevraagd wordt .
  Ik zag al dat je , net als ik door een kleinkind wakker gehouden werd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Buisman, dat gebruikten mijn ouders vroeger ook voor de koffie. Er werd een aardenwerken koffiepotje met dito filter op een brandend petroleumstelletje gezet. In het filter werd koffie en buisman gedaan en vervolgens werd er plensje voor plensje heet water uit de fluitketel bijgeschonken totdat de koffie bruin was. De melk werd in een steelpannetje gekookt en opgeschonken in ruime hoeveelheden. Mijn ouders waren toen al erg avant garde met hun koffie verkeerd. ;-)

  BTW je bent een muisje eh meisje naar mijn hart want ook ik heb een gloeiende hekel aan boodschappen doen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Yep Riet, al had minimuis geen jetlag :)

  En het eerste scheutje water was dat ook zo'n heel kleintje yolanda om de koffie eerst wat 'op te laten komen' zeg maar?

  BeantwoordenVerwijderen