Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 17 november 2009

The pepperendingstory

Muisman is in een nieuwe fase aanbeland. Geen midlife ofzo hoor, welnee! Ik heb het natúúúúrlijk over z'n pepertjes, kun je wel snappen als je hier al langer meeleest. Langzaam maar zeker wordt de oogst binnengehaald en vult de diepvries zich met een deel van de hete jongens die het hoofd koel moeten houden, willen ze het een tijdje gaan uitzingen. Daarnaast mag een aantal knapen drogen in het kachelbakje.

Ja,ja,ja Miep, wat is nou eigenlijk het nieuws?

tuttuttuttut... gun me even een introotje ja! De nieuwe fase is dat een enkele planten uitgegraven gaan worden en die mogen dan overwinteren. En daar weer een aantal van worden geknipseld om uit te gaan groeien tot bonzaizzzzzzz. Je weet wel van die kabouterboompjes. Das toch lollig.

Ondertussen maak Muisman druk peperfotootjes. Z'n laatste vind ik ook mooi geworden. Overigens zijn deze pepermannen gemiddeld zeker 6 a 7 cm groot.. ut lieken snotverpiepertjes wel paprika's ja!

11 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Ik heb een blog op m'n leeslijstje staan met heel veel peper-ideeën (peperjam enzo :-) ). http://the666bbq.blogspot.com/


  Teunie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke tip teunie. Ik heb de jam al gevonden op de site!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei!! Pepertjes die op paprika's lijken. Dat wordt alert blijven dus, die rakkers geen moment uit het oog verliezen. Ze zullen zich maar gaan verwisselen. Dat je een paprika ineens een peper lijkt te zijn! *hihaheet*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou idd Limoen, dan zit je wel met de gebakken pepers uhm peren bedoel ik. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel groot ja......en pittig???

  Die wij hebben gaan tussen de bloemstukken........veel te heet!!

  Hier ligt ook nog steeds de vensterbank vol met die jongens. Om na te kleuren!! Lukt aardig moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. LOL,hot stuff! Goed idee om die hete jongens in de diepvries te stoppen. Het schijnt dat een koude douche ook goed helpt. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik zou toch echt gezworen hebben, dat het paprika's waren en eigenlijk doe ik dat nog steeds. Durf zowaar ja haast geen paprika meer in mijn gerechten te verwerken. 't Zal maar één van jullie verdwaalde pepers zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé grappig, dat wist ik niet dat pepers in bloemstukken verwerkt werden Door.

  Douchen is meer iets voor tijdelijk, Yolanda ;)

  Als het er maar één is margriet, dan wordt het er wat mij betreft niet minder op, jouw gerecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mammamuis,
  zijn dit pepertjes genaamd
  madam jeanet? Dat is tricky spul.
  Als je het aan je handen krijgt en niet direct goed je handen wast ;niet in je ogen wrijven en voor de heren niet gaan plassen!!!
  Pijnlijk allemaal.
  hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee Gerrie, dit zijn iets van huppeldepup amarillo peru. Maar voor deze (en heel veel anderen) geldt hetzelfde als dat wat je beschrijft idd.... slijmvliezen houden niet van peper!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wist het wel , ik moet iets van een "slijmert" hebben want ik houd ook niet van pepertjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen