Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 14 november 2009

Teller

Net terug van weggeweest. M'n totootje deed weer trouw z'n plicht. Ik heb het rode gevaar(te) nu 78 dagen en er inmiddels 7975 kilometers mee gereden. Muisman heeft een mooi excelbestandje voor me gemaakt. Elke keer als ik getankt heb kan ik dan aan de hand van het aantal gereden kilometers en hoeveelheid dieselliters, uitrekenen hoe zuinig (of onzuinig) ik gereden heb. Het enige wat ik hoef te doen is de tankbonnetjes bewaren en er even de dagtellerstand op noteren.

Lollig hè. Mijn meest zuinige verbruik is 1 op 18,06 (groen), maar omdat ik vaak het gaspedaal wat intrap als ik de stal ruik, komt de score helaas vaker in de buurt van de 1 op 16,17 het onzuinigheidsrecord (rood).

Gisteren kreeg m'n karretje weer een maaltje en vandaag heb ik lekker rustig gereden. Nou maar hopen dat het de cijfers positief beinvloedt! Over cijfers gesproken.. misschien moet Muisman z'n programma maar op de markt brengen, des te eerder heb ik mijn totootje terugverdiend (*krabt op hoofd en vraagt zich af wat er in deze zin niet klopt.. :P)

9 opmerkingen:

 1. Goh... dat je dat allemaal bijhoudt. Ik zou bij benadering niet eens weten hoe mijn raspaardje zijn voedsel verteert... errug he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mamamuis,
  Als een paard naar huis gaat dan loopt het altijd harder. Zoiets is dus soms ook bij jou aan de hand. Iets meer diesel gebruiken, nou ja; een prent uit Leeuwarden is veel erger!
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik dacht dat alleen Bustaniman een tik van de molen had op dit gebied. Ik neem aan dat je maar enkele aspecten hoeft in te vullen en dat Excel dan de rest doet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is toch algemeen bekend dacht ik, dat een paard sneller gaat lopen als het de stal ruikt!!!(lol)

  Maar ik dacht dat het dan vleugels kreeg, en minder energie ging verbruiken!!!

  Foute gedachte???

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach... errug Libra... tis meer lollig om te doen en een uitdaging om nóg zuiniger uit te komen (nouja, dat zou het moeten zijn :P

  Zo is dat Gerrie, maar lekker snel thuis zijn das natuurlijk op zich al onbetaalbaar!!!

  Yep Bustani, alleen het aantal gereden km en getankte liters en dan doet het bestandje de rest

  Das volgens mijn redbull Doortje en dat tank ik niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En waarom niet????

  Is vast goedkoper en ook sneller!!
  Geen file's en zo.............

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk budget-trucje! Kan me voorstellen dat het bijna een sport wordt ;)
  Maar wat ik me afvraag... die getallen bij 'interval' wa's da precies? :$

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou Limoentje, de interval.... das de tijd die er tussen zit dat ik getankt heb, het aantal dagen!

  BeantwoordenVerwijderen