Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 5 december 2009

Hekkelhekel

Ik heb er al eens eerder wat over geschreven geloof ik, maar vandaag was het dan weer zover: het jaarlijkse hekkelfeest. Na de traditionele serie dreigbrieven om bodem en randen van de aan ons perceel grenzende waterwegen te ontdoen van overmatige begroeing, doken we op het allerlaatste moment weer kermend en zuchtend de sloot in. Muisman gewapend met z'n bosmaaier, ik met hark en riek en Sam met z'n hapsnavel. Anderhalf uur later zat het klusje er weer op. Hekkelen schept een enorme band en we waren het dan ook helemaal met elkaar eens : wat is dit stom! (alleen sam leek wel plezier te hebben).

Tja, en we hadden vandaag al heel veel zware dingen gesjouwd. Kwam door de regen. Dan eerst maar even wat ruimte in de schuur maken, was het idee, met het oog op wat tegelwerkzaamheden. 'We moeten nog met de sloot bezig zeker?', zei Muisman een paar uur later. Drommels, dat was ik helemaal vergeten, maar we konden alleen vandaag dus....

Afijn, ik overleed ter plaatse bijna aan een overdosis inspanning door al dat geheister met het riet en Muisman hoorde ik net op de bank zeggen dat ie een dipje had.... maar dat kan ook komen door het houtkacheltje hoor, sluit het niet uit.

Denk dat we maar even wat pepers in stelling moeten brengen, anders komt er niks meer uit de handjes vandaag. Ga ik nu een moment genieten van het feit dat we er weer een jaar geen slootverplichtingen meer hebben.... hééééééérlijk!

6 opmerkingen:

 1. Och jee en je had zulke goede voornemens om het de volgende keer niet tot het laatste moment aan te laten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hekkel...is dat een bestaand woord??

  Of komt het uit het brein van ons aller muisje??

  Nooit van gehoord namelijk!!

  Waarom doe je dat niet als het mooi en zonnig weer is? Zeeën van tijd !!
  Niet dat ik me er mee wil bemoeien...nee..geen sprake van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jemig Min, wat heb je een goed geheugen... nou, nog steeds ons leven niet gebeterd....

  Hekkelen (=een bestaand werkwoord én een boel werk)dat moet in de herfst, als alles al een beetje uitgegroeid is Doortje ennuh, nouja dan trekt het niet meer zo om te gaan staan ploeteren... maar IETS eerder beginnen was niet onverstandig :) (en het zou jammer zijn als je je er niet mee bemoeide, want dan had je niet gereageerd eej!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marian,
  Hadden de muizen dat nu niet voor je kunnen oplossen? Het is een r.tklus, maar dat is de prijs die je betaald voor een mooie plek met veel vrijheid. Zulke dingen hoeven niet in een binnenstad. En als je daaraan denkt dan geeft het toch wel voldoening?
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Net zoiets als de vriezer ontdooien dat hekkelen .....maar dan anders natuurlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je hebt natuurlijk helemaal gelijk gerrie... maar toch....... vind ik het stom werk :P

  yep, maar toch ook wel een beetje wel riet!

  BeantwoordenVerwijderen