Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 4 december 2009

Muiscouture

Het was een hete strijd, maar ik heb um gewonnen. Nipt, maar toch. 'Wij willen nou eindelijk wel eens wat aan ons lijf', klonk het dag na dag snibbig vanuit het plastic bakje (en nu vat ik het netjes samen). Ik had ze al wat uit het zicht gezet, maar daarmee kennelijk niet buiten gehoorsafstand. Kerstengeltjes kunnen aardig scherp uit de hoek komen hoor, vergis je niet. Afijn, uiteindelijk besloot ik de confrontatie aan te gaan.

'Meiden', zei ik, 'meiden, jullie zijn zo vre-se-lijk mooi van jezelf, dat zelfs een vuilniszakkenjurk zou staan als ware het haute couture'. Een schot in de roos natuurlijk, want ijdelheid is ook deze wezens niet vreemd. 'Maar de tijd van laat maar gaan en het kan allemaal is voorbij én we moeten aan de toekomst denken, dus een beetje groen enzo', vervolgde ik en haalde de zelfgebakken creatie van achter mijn rug te voorschijn.... 'en daarom gaan jullie het goede voorbeeld geven: geen kunststof glimstofjes, maar schortjes van ongebleekt katoen !' Ik geef toe, dat laatste kwam er een beetje bibberig uit, maar toch, ik ging er voor.

Nou, kon ik kijken of ik net een heerlijk iets had geserveerd, de dames deden of er zojuist een stinkdier voorbij was gelopen. 'Meiden', riep ik vertwijfeld,'denk aan jullie nageslacht, eerlijk, puur natuur, back to basic enzo!!' Beetje domme opmerking gezien de doelgroep, maar toch, ze vraten het kennelijk... want toen de opperuitprobeerengel een schortje had aangepast en goedkeurend in de spiegel keek, was de rest niet meer te houden. Het leek de uitverkoop bij H&M wel zeg!

Tja, nu zijn er vijf voorzien van een katoenen haaksel (want meer waren er niet) en de anderen krijgen um dit weekend. Zal dan het gezeur om de vleugeltjes wel losbarsten.....

14 opmerkingen:

 1. Creamuis ik vind ze super. Ze kunnen zo poseren voor de volgende H&M brochure.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig die gehaakte overjurkjes. Maakt het helemaal in stijl af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal volgens de laatste mode Christel, met dat gehaakte enzo! Met z'n twaalven, heeft die fotograaf z'n handen vol aan!

  Wordt nog wel wat hè Oogje, ik vind ook dat dit er goed bij past!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel erg leuk! Origineel met dat haakwerk ipv een stoffen jurk.
  Nog één dag, dan is er weer bijna Kerst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent toch niet de druk aan het opvoeren hè! Nog wel 3 hele weken hoor Henderijn *knipoog

  BeantwoordenVerwijderen
 6. erg leuk deze engelen. Maar zijn engelen "meiden?" Was het niet de engel Gabriel, een jongensnaam dus?? Maakt niet echt uit, maar toch....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ghegheh, idd Martin, daar zeg je wat... Ik heb trouwens ooit ergens gelezen dat engelen onzijdig zouden zijn.. heb je dat weer.. nouja, maakt ze des te bijzonder mijn meiden, in het engelenuniversum zijn er slechts 12!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Twéézijdig, daarmee zou Leiden pas écht in last zijn! Op engelengebied dan!
  Maar wat 'n leuke oplossing, met die gehaakte schortjes!!
  En dan durven ze nóg te zeggen dat muizen alleen maar schade aanrichten!!!
  groets!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hahaha, ja, tweezijdig das pas wat Annemarie, maar ik houd het op veelzijdig, kan ook nog. en ach, we hebben 1 of 2 zwarte schapen (?) in de familie, mag geen naam hebben. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ojeee... Door, dan wordt het nog spannend.....
  Als het maar geen soap wordt :P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hou niet van soaps op tv, maar die (b)engeltjes die vind ik echt geweldig. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Soap engelen met een gehaakt schortje van de H&M. Tja, als dat niet wat wordt weet ik het niet meer;-) Ze zien d'r hartstikke leuk uit!

  groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aan een soap komt ook geen end Min en hier is toch echt wel een deadline!

  Jaaaahhaahaahaa, alles uit de kast Martine!

  AAN ALLEN: Leuk hoor al die reacties! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind dat "de meiden " ( de waarheid zal wel in het midden liggen ) niéts te klagen hebben !
  Reuze kanp is het allemaal wel ,het zou mij toch ff te veel "haken en ogen " hebben om aan zoiets te beginnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen