Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 3 december 2009

Het stroomt, maar niet de knip in.

Nog even over de waterstand van 77 kuub in het muizennest. Het energieschema van 't Nibud gaf aan dat een huishouden van 2 personen ongeveer 89 kuub water verbruikt, een maandbedrag van 13 euro. Klinkt goed! dacht ik met hoofdletters en mijn tweemaandelijkse termijn van 62 euro in het achterhoofd... uhhhh....62 euro???? Hoe is dat bedrag dan opgebouwd! Nou, heel droef, op jaarbasis gaat er alleen al 260 euro naar de verontreinigingsheffing woonruimte (VOH woonruimte) op een totaal van 372 euro voorschot.

SNIK. Dat betekent dat het bezuinigen op water idealisme als voedingsbodem moet hebben, want geld peuren uit de kosten voor het product zelf, heeft weg van een bezuinigingsdruppel op een gloeiende plaat. Niet dat je me over dit soort heffingen zult horen mopperen hoor. Je bent mens, leeft, je maakt een boel zooi én deel uit van een maatschappij, dus dat kost wat. De tijd van zelf een edelhert afschieten in je bontjas, buren op 100 km afstand en poepen achter in de grot ligt ver achter ons eej!

Troost is dat we nog maar 370 kuub gas verbruikt hebben dit jaar. Dat gaat ons geen windeieren leggen naar wij dachten! We zijn ingeschat op 1400 kuub tot eind februari, dus ik overweeg om kiwi's te gaan kweken. Leve de houtkachtel!

Sam onderschrijft dit statement, dat kun je wel zien... Hij ligt zichzelf te roosteren voor het vuurtje. Beetje schaamteloos, dat wel. En nog wat vies van de avondwandeling.... (maar wassen kan niet hoor, want uhm....het stroomt, maar niet de knip in) :P

16 opmerkingen:

 1. Duur water daar in Groningen. Maar ja hier hebben we waterschapsbelasting en die wordt jaarlijks apart in rekening gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. begrijp ik nou goed min dat in jullie waterrekening geen verontreinigingsheffing is opgenomen maar dat dit apart wordt betaald?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Muis,
  De verontreiniginsheffing wordt in iedere provincie anders binnengehaald.
  En de waterschapslasten betalen wij/jij ook aan Hunze en Aa's. Tenminste dat bedrag vond ik dit jaar smerig tegenvallen. Zoveel was het verhoogd.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ah, dat wist ik niet Gerrie.. jaah, tis wel een bak geld hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de gebruikte stroom is het precies eender , de energie bedrijven rollen over elkaar heen om te leuren met goedkope stroom!In werkelijkheid staat er op de rekening van álles dat niets met de stroomprijs te maken heeft en kun je dus maar héél weinig besparen door een goedkopere leverancier te zoeken , jammer maar helaas !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog even en ik zit in een winterdepressie Riet :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gauw uitklimmen, depressies helpen niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En goeie raad is niet duur zeggen ze Angeli, dus als ik um opvolg sla ik 2 vliegen in 1 klap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mama mia muis, het is inderdaad veel geld wat niet in het water zit, of uit het water komt he?
  toch is die idealistische grondslag wel snel gevonden en beklijft ook, omdat het toch grappig is om te zien hoe inventief een mens kan zijn om te zorgen dat iets ook minder kan.
  ik zal voor het complete beeld ook eens op de nota speuren hoe de verdeling kosten water / verontreinigingsheffing hier in Rotterdam in elkaar steekt.

  groet, Lavender

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Lavender, ja dat vind ik leuk als je 'ns kijkt hoe de rekening van jullie eruit ziet. En idd., het voelt ook gewoon niet goed meer om te smijten met water (behalve bij 30 graden in de plus :P)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb even de bedragen bij elkaar opgeteld, maar dat was best een slok geld. En daarvan is dus bijna 70 % bestemd voor het waterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. *ff zwaar rekenen* Daar komt het bij ons ook ongeveer op neer Min,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja erg is het wel he!

  Hier ook zo iets...het verbruik is maa een klein bedrag, maar wat er allemaal bij komt.
  Maar je komt er niet onderuit, tezij......je in Timboektoe gaat wonen natuurlijk!!

  Maar waarschijnlijk heb je daar weer andere problemen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben er ook bang voor Doortje, zou je willen dat je ergens iets van reiniging hebt denk ik :P

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Potverdorie zeg. Zo'n drop in het gasverbruik zou ik ook wel willen! We zitten hier in een huis zonder enige isolatie (wel zelf voorzetramen gemaakt van plexiglas) en een openhaard die we niet mogen gebruiken van de verhuurder! )-: Dat zou ons verdorie ook wel het nodige schelen denk ik zo!

  Goed gedaan hoor!! Ben trots op jullie muizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mmm... dit gaat me boven m'n pet.
  Woon in een groot gebouw met veel appartementen en betaal elke maand een vaste prijs aan huur. De kosten blijven hetzelfde. Héél soms krijg ik iets terug, dan zijn de voorschotten te hoog uitgevallen.

  BeantwoordenVerwijderen