Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 2 december 2009

Koud en warm


Het was nog koud vanmorgen. Ik (ver)stopte m'n handen in de mouwen van mijn jas, tijdens de ochtendwandeling met Sam. Handschoenen waren geen overbodige luxe geweest. De wereld was bedekt met een witte waas, een beetje krakend ook en er lag ijs op het meertje. Toch was het Groningerland fijn. De wind matig, de lucht bijtend. Ik houd er wel van.

Eenmaal thuis werd ik warm van de watermeterstand. Het verbruik was wederom gezakt dit jaar. Met 10 kuub, naar 77 kuub. Het is leuk om wat terug te zien van je pogingen het wat zuiniger aan te doen met het vloeibare goud, want dat is het wel: goud. Laat je kraan maar een week afsluiten, dan weet je waarom. Eigenlijk zou ik niet kunnen zeggen wat een gemiddeld huishouden verbruikt, maar daar kan ik wel eens even achteraan fietsen. Kunnen we ons sterk maken voor de volgende jaarrekening.

Anyway, Ik kwam gisteren terug van de tweewekelijkse boodschappentournee (nouja, ik was maar in één winkel hoor en nee niet twee weken op tour, maar de tour is om de twee weken.. tjonge, moet ook alles uitleggen :P)... uhhhh... met een kassabon van een halve meter. Aan het eind stond: totaal 76 euro en nog wat centen. soowwwheee en dat voor twee weken voorraad inclusief groente en fruit. Ik was dus in de ALdi en het grappige is dat ze daar ook vegesnarische dingen in het assortiment hebben. Weet ik nog maar kort en slechts 1,69!! Nouja zeg. Vooral de groenteburger vind ik errug goed binnen te houden (lekker in een pitabroodje met sla, tomaat en kaas, of zo uit de pan op een broodje: kort twee zijden aanbakkken, zure room erop en uiringen -voor de liefhebber ook een pepertje- , bedekken met plakken kaas, even laten smelten.... smulluhhhhh... )

Nou, krijg honger van m'n eigen geneuzel. Ga ik de keuken maar eens onveilig maken zo, kan Muisman ook wel waarderen :P.

(oja, de groenteburgers halveer ik, dan zijn het er dus vier alleen platter. Levensgevaarlijk, voor je het weet zit er vlees in je burger... maarruhm.. als dat niet consuminderig is, weet ik het ook niet meer)

3 opmerkingen:

 1. Aldi heeft veel goede producten voor heel weinig geld .Ik haal er niet alles maar er is toch wel een flink deel van het assortiment dat "in mijn straatje valt" .De artikelen die ik gewoon goed vind en dus óók zou kopen als ze wél duurder waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gemiddelde jaarverbruik van water is 50 kuub per persoon, heb ik me laten vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip. Ik wist niet dat ze dat vegetarische spul ook bij de Aldi hebben... Heb het er nog nooit gezien.
  Ik haal er ook zo veel mogelijk mijn boodschappen. Goedkoop en goed. Wat ze er niet hebben haal ik bij de Appie.

  BeantwoordenVerwijderen