Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 23 december 2009

Met mate

Muisman ging vandaag even een afvoerleidinkje leggen in een stuk van de schuur waar binnenkort tegels komen te liggen. Tis het wel handig als alles wat onder de grond moet van te voren een plekje krijgt eej.

'Jeu, Muisman, tis zo koud daar, weet je het zeker?', vroeg ik. 'Nou Miep', zei Muisman, 'JIJ wilde toch beslist die stapel vloertegels van de oprit af hebben voor de jaarwisseling?' Oei, had ie gelijk in.

Afijn, Muisman klaarde de klus en zou zowaar ook al wat tegelen. Moest ik even ingrijpen... Ja hoor eens, zo'n karwei kan je iemand niet in z'n uppie laten opknappen, dus dan zou ik ook in beweging moeten komen ennuh... eggggggnie...... daar had ik vandaag helemaal geen zin in! Dus ik zei:

'De anderhalve enthousiasteling die met oudjaar hier langs komt ziet na het optillen van zo'n tegel wel af van verdere actie. Die dingen zijn crimineel zwaar! Dan wordt vandalisme gewoon ordinair hard werken! Morgen doen we weer een stukkie, zien we wel hoever we komen.'

Tja, stellige uitspraken zijn er om vervangen te worden door andere! Gingen we lekker koffie drinken met homebaked appelcake.

5 opmerkingen:

 1. Heb je zeker je intuitie gevolgd... met dit weer KUN je toch niet goed tegelen? I.v.m. de vorst en dat de grond daarna weer raar gaat doen en hobbeldebobbel-gevolgen?
  Als die tegels zo crimineel zwaar zijn, dan vergt het zware criminelen om vandalig te gaan lopen doen. Doen zware criminelen ook aan tegels jatten? Hmpff.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zolang je die tegels niet op mijn wintertenen laat vallen zul je mij niet horen. Want die zijn pijnlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk koffie en cake ;)
  Warme wensen voor de kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, mooie criminelentheorie Libra.. maaruhhh... het tegelen is binnen, de grond is daar niet bevroren dus eigenlijk moet dat geen probleem zijn.

  Auw, wintertenen.. ongrappig Min. Als er één opvalt zijn ze er wel af denk ik, voel je ze ook niet meer (tjongejonge, nou kan ie wel weer)


  Ha tijdtussendoor, niks lekkerder dan een onbeschaamd groot eigen baksel bij de koffie! Jij ook hele fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heej Muizie, je bent dus niet gestopt met bloggen??

  Fijn zo !! Vooral door gaan!!!

  Ik wens jullie ook heel fijne gezellige Kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen