Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 18 januari 2010

Groot joh!

Ze zijn behoorlijk indrukwekkend, kan niet anders zeggen, de molshopen die opploppen in de tuin als jeugdpuistjes op een pubersmoeltje. Zowel qua hoeveelheid als in formaat. Ongeloveloos. Als er straks een slurf uit zo'n berg omhoog komt steken, zie je mij niet vreemd opkijken.

Mag ie wel uitkijken trouwens, want Muisman loopt knarstandend rond. Net sloop hij de deur uit met een hamertje. 'Gaat je niet lukken Muisman', riep ik hem achterna. Het zijn namelijk ook nog eens snelle jongens. Mollen graven wel 12 tot 15 meter per uur las ik ergens. Nou, die zien nog eens wat van de onderwereld eej!

Anyway, ik vind ze geweldig, maar dat had ik geloof ik al eens geroepen. Ooit liep er één verdwaasd rond (maar dat had ik misschien al eens verteld). Had wat te diep in de ogen van een kat gekeken. In onze lekenwanhoop duwde we het beestje maar terug in het eerste de beste mollengat dat we zagen. Kwam ie even later weer voobij schuiven... Tja, zal wel net zoiets zijn als met een dronken hoofd door je vrienden in het verkeerde nieuwbouwhuis afgeleverd worden. Die lijken soms ook zo op elkaar.

Afijn, voor Muismans grasveldgeluk hoop ik dat het vocht gauw wat dieper de grond in kan, dan blijven de fluweeljongens ook wat meer beneden (hoop ik).

3 opmerkingen:

 1. Blijkbaar is de grond dan alweer behoorlijk ontdooid, dat ze zulke hopen kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fluwelen jongens! Hahaha.
  Ik heb dan wel geen mollen in mijn grasveld, maar als je ooit honderd keer per nacht wakker geschud bent tijdens het kamperen door Linda of Albert of fam. dan grrr! Maar ze blijven er schattig uitzien...
  Boekwrm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag Balkenende al merkwaardig door het beeld kronkelen hebben we dan tóch een fluwelen revolutie in het vooruitzicht .....?

  BeantwoordenVerwijderen