Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 19 januari 2010

We zien dubbel....

We kijken al een tijdje naar een vriendinnetjeshapsnavel voor Sam. Moet ook wit zijn en met van die oren enzo. Een tijdje geleden zagen we er ééntje op het wereldwijde web. Mooi koppie, maandje of 6, maar toen ik een mailtje stuurde bleef het heel lang stil.

Tis een teken, zeiden we tegen elkaar, 'We moeten het niet doen'.
Want ja:

je zit vaster dan vast
kom maar eens aankakken met zo'n stelletje
tis hier al behoorlijk gezellig
ze zijn wel harig
en kosten op z'n tijd een centje,
dierenarts, hapsnavelvoer
uhhhh

maar ja;
het is zo vréééselijk leuk,
en ik zou wel een keertje een nestje willen (maar daar kom ik op terug want dat is niet zo slim van mij),
en deze heeft de ideale leeftijd om nog op te voeden,
geen pup, toch jong genoeg,
we vinden het zo leuk, maar dat zei ik al,
we zijn toch huismussen,
en Sam zou het geweldig vinden,
samen spelen
en zo is even thuisblijven ook een stuk leuker!
en Muisman vindt het ook superdepuper (dat was niet de afspraak, want hij moet dienen als afremmer. zucht),
ennuh

Maar gisteren zat er dus in enen wat in mijn mailbox. 'Sorry voor de late reactie. Ze hadden er heel lang over moeten nadenken, want het was toch een enorme beslissing.'

Weg teken! Tja, nou liggen we in duplo, verkeren in tweestrijd, hinken rond op twee benen en twee gedachten, maken grote afwegingen.... owwwwwww.

wordt vervolgd.. dat snap je wel :P

(oja, ander onderwerp: blogje op totootje)

15 opmerkingen:

 1. Ik zou zeggen: DOEN! Ik heb jaren getwijfeld over een hond erbij. En nu we er twee hebben, weet ik dat ik het veel eerder had moeten doen! Bedenk hoeveel plezier je nu van Sam hebt en doe dat x3. Dat is ongeveer het plezier dat twee honden oplevert.
  Ik geloof niet dat ik de aangewezen persoon ben om je af te remmen... Succes met jullie beslissing! Ik wacht met smart op het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, een vrouwtje? En dan een nestje? Tegen die tijd wonen wij vrijstaand en wil ik zeker een hond. Dus doen. Is het engelengeld al binnen trouwens? Bankier vanaf een nieuwe rekening, heb het idee dat het wat l.a.n.g.z.a.m.e.r. gaat daardoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Bustani (en bedankt :P) maar kun je omschrijven waarom je het eerder had moeten doen?

  Christel; Zie je wel dat wij elkaars economie draaiende houden? zie totootje ennuh... kwam maandag binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vriendinnetjeshapsnavel :-))
  Ik weet niet als ze komt ga ik haar Ekster noemen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb je maar een mailtje gestuurd... Mijn betoog zou te lang worden hier ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahaha, ekster, dat bekt niet echt lekker Min!

  Dank je wel Bustani, leuk mailtje!

  Dat van dat nestje zeg ik nou wel Christel, maar beide hondjes hebben geen stamboom en een gelegenheidsnestje zou ik wel leuk vinden, maar op internet lusten de honden, ik bedoel dierenexperts er geen brood van. Veel kritiek op, dus daar moet ik me nog maar eens in verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja,er zijn zoveel voors en tegens... Dan maar extra goed van de groente en kruidentuin leven. Heb je er zo weer een inenting uit ;) En Spike houd van bekhangen. En wat moet ie nou als Sam zat is van het bekhangen. Niks an.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaaaaaahhhh ... dan wil het vriendinnetje wel bekhangen met Spike natuurlijk, goed gezien Lot!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, het ís leuk, 2 van die flapdrollen in huis. 2x 's morgens gekwispel enzo. 2x blij als je weer thuis bent. En ze hangen aan elkaar, letterlijk:) Nou ja, wij hebben een grote hond in een kleine verpakking en een kleine hond in een grote verpakking. dus nou hangt die grote hond in de kleine verpakking altijd aan die kleine hond in grote verpakking... totdat ie er genoeg van heeft. hoe dan ook het is leuk, maar kost ook veel geld. dus echt helpen kan ik je geloof ik niet. Succes met de keuze die je gaat maken!

  groetjes, martine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. gheghe, das ook een mooie omschrijving, honden in grote en kleine verpakking..... maar van jou moet ik het ook niet hebben dus :P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel wat anders, truusje de engel is goed gearriveerd. Wat een schatje zeg. Voor degenen die nog geen engel voor het otootje gekocht hebben, schande!!! En fijn om te zien dat ik niet de enige ben van hergebruikplus als het gaat om enveloppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan het natuurlijk gemakkelijk zeggen (met 3 katten) maar jou een beetje kennende krijg je spijt als je het niet doet. Beesten samen...zooooo leuk, zooooo verwonderlijk. Ik snap nog steeds niet altijd of ze nou spelen of boos zijn, maar het komt altijd weer goed en hoe ze gedrieën voor het raam zitten te kijken of je (het eten) er al aan komt. Heerlijk en ja, duurder...dat wel, maar wie het langst leeft heeft toch alles, was een prachtige uitdrukking van mijn moeder als ze ergens (te) veel geld aan uit gaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed om te horen Christel!

  Ha Margriet. Jij kan altijd zo lekker genieten van dieren hè! En de uitdrukking van je moeder houden we erin!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als huisdierloos vrouwmens ,met slechts af en toe een leenhond, ben ik dé persoon om je af te remmen ..... maar volgens mij wil je helemaal niet afgeremd worden ;-)
  Volgens mij is bij een eventueel nestje niet zozeer de stamboom belangrijk alswel ,zijn de vader en moeder gezond en is de eenmalige ( dus geen overfokte dieren ) funfokker goed met de beestjes bezig ,DA bij de hand voor de prikjes ,opvoeden in de huiselijke kring ,socialiseren enz.... állemaal dingen waar "broodfokkers " de hand mee lichten !
  Bij jou zou ik er alle vertrouwen in hebben áls ik een hond zou willen ....maar dat wil ik zéker niet !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt deels gelijk Riet en dat zijn allemaal hele belangrijke dingen die je daar noemt! Maar als je geen stamboom hebt dan weet je niks van de afkomst van het hondje, dan kun je toch inteelt krijgen met alle gevolgen van dien. Nou is duidelijk dat dit hondje geen zusje van sam is, gezien het leeftijdsverschil, maar of het mogelijk een nichtje is,of een halfzusje valt al niet te achterhalen....

  BeantwoordenVerwijderen