Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

donderdag 28 januari 2010

Stokmuis en muispaardje

Ik heb al twee logjes geschreven, maar mijn pen is een beetje in sjacherijn gedoopt. Dus ik heb ze weer gewist, anders heb ik straks geen lezer meer over :P. Maak me kwaad over criminele reclame acties van -in dit geval- de c1000, waar ze weer eens zo'n mega aanbieding vlees hebben voor een habbekrats. Moest verboden worden. Das een stokpaardje van me. Wie betaald de rekening van het consumentenvoordeel? Zal een tip geven; ze zijn harig of verig en bijzonder slecht gebekt. Zoiets moet je niet willen vind ik. Dat laatste met klem. Wat jij vindt moet jij weten.. ppfff, dat bedoel ik. Dat komt er dan weer zo snibbig uit eej. Zal maar eens even iets anders vertellen, lijkt me beter.

Ik ben met m'n (her)leesstapel aan de slag. Nog even en dan is het boekje 'het huis van de zeven zusters' uit, geschreven door Elle Eggels Gaat over zeven zusters (ja duh) in het limburg uit de jaren veertig/vijftig. Heb het met genoegen gelezen, maar hoef het niet te houden. Wie het ook leuk vindt om de inhoud van het boek tot zich te nemen, moet maar even mailen, dan stuur ik um op tegen verzendkosten. Dat zal iets van 1.32/1.78 zijn ofzo. Tis maar een kleine pocket. Doen hoor!

12 opmerkingen:

 1. ik offer me graag op om jou van een paar centimeter boekenplankvulling te bevrijden, oftewel ik wil heel gaag het boek van je overnemen. Niet dat ik een leeg en kaal huis heb hoor. Integendeel, maar misschien wil jij wel een hele dikke pocket ervoor terug...
  Ik heb nog een opslagruimte vol dozen, maar ik kan moeilijk wat weg doen.
  Groeten, Aafke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Aafke, Leuk dat je reageert. Als je bij mijn profiel kijkt zie je dat je me kunt mailen. Geef even je adres en dan mik ik het boekje op de bus!
  Dikke pocket terug? owwww, dan is het 1 stap vooruit en dan 2 naar achter :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het helemaal met je eens, ik was al geen grote vleeseter maar na het kijken van de film food inc. staat het me helemaal tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die film durf ik niet eens te bekijken Veel Centjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eet jij helemaal geen vlees? En eet je dan ook geen vleeswaren voor op de boterham? En hoe zit dat bij jou met vis? Ik eet regelmatig vlees, afgewisseld met vis, en ook vleeswaren en worst...

  Toevallig heb ik "Het huis van de zeven zusters" op mijn favorietenlijst staan om te lenen van de biep, maar dan in Trilogie-vorm. Daar zijn dus nog twee boeken bij gebundeld, die kennelijk het "hele" verhaal vertellen :-) . Wat een grappig toeval. Dus nee, ik sla even over.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh toch jammer van die gewistte logjes. Nu ben ik hartstikke nieuwsgierig. En wellicht dat ik volgende week eens mijn boekenkast uitruim om ook een herleeslijst te maken :-))
  Maar dan wel boeken waar ik vrolijk van wordt..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Libra, ik heet minimaal vlees. Misschien een pond per jaar ofzo. Als ik wel vlees eet of aan gasten serveer, dan is dat altijd scharrelvlees. Op mijn boterham doe ik geen vleesbeleg. Vis eet ik wel. Tegenwoordig probeer ik 'goede' vis te eten, dus van de veiige viswijzer zeg maar. Verder veel vleesvervangers, ei en graanproducten/noten. Ik zeg niet dat mensen helemaal geen vlees moeten eten, wel vind ik dat als je ook maar een greintje gevoel voor dieren hebt, je de tijd dat ze hier rondlopen zo dierwaardig mogelijk moet maken. Daar hangt een prijskaartje aan. En denk nou niet, die muis kan makkelijk praten want die hoeft niet op een paar cent te kijken, want dat is echt niet zo. En oja, :P ik vind vlees erg lekker hoor, dus dat is het ook niet, maar het hele dieronwaardige gedoe er omheen maakt dat ik het niet meer wil.

  Ha Min, ik werd eigenlijk niet zo onvrolijk van het boek hoor. Zit ook wel humor en warmte in de de tragiek van alles. Deze staat op de herleeslijst, omdat ik hem nog nooit gelezen had (tuuurlijk). Meegenomen van de inbreng en dan in de kast gezet, logisch.. :P Jij veel herleespelzier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, Mamamuis, wij eten ook steeds minder vlees, zowel qua frequentie als hoeveelheid. Ik vind met name de Tivall-producten hele goede vervangers, maar natuurlijk ook ei en kaas en noten en zo nu en dan een stukje vis. Maar altijd lekker veel groenten. Oh ja...het boek heb ik zelf ook

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In Tival zitten smaakversterkers...niet echt een goede vervanging voor vlees hoor margriet.

  Ik eet biologisch vlees,kost wel meer dat wel.
  Het vegetarische leven was ik na 20 jaar meer dan zat.
  Niet dat ik nu niet meer vegetarisch eet hoor.Vaak genoeg,maar een stukje vlees eet ik ook graag.Echter geen vleesvervangende burgers,daar doe ik niet aan.

  gr ~Bibje~

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee! Misschien ga ik het wel ook proberen om op die manier een leuk boek aan de man of vrouw te brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Maak van je hart geen moordkuil hoor , je mag best een lans breken voor "het dier "want het is ook triest wat er gebeurd in die overvolle "vleesfokkerijen ". Hoewel ik toch wel graag een stukje vlees op m'n bordje heb .....niet slaan .... maar troost het je een ietsepietsie dat ik het wel bij de ambachtelijke slager koop?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey Margriet, jullie menu ziet er goed uit. Ik vind Tival ook zeer eetbaar... hmmm smaakversterkers dat zal zeker zo zijn, Bibje en die staan ook niet bekend als heel goed voor de gezondheid iid. Jij bent daar heel actief mee bezig hè?

  Heb je het idee van bookcrossing al gezien bij 'oog op de toekomst', bustani?

  Heeft een ambachtelijke slager per saldo scharrel of biologisch vlees Riet? Dat weut ik eiglijk nie.

  BeantwoordenVerwijderen