
Zo raar, de brandewijn was op, maar er zat nog minstens 10 cm kersen in de pot. Owwwww, wat nu. Tja weggooien kon niet hè. Dus pielde ik alle pitten uit de overgebleven roodronde alcoholische balletjes, smolt de boter, mengde er suiker, eieren en bakmeel door. Gooide het mengsel in de bakvorm en wierp er de kersen overheen.
'Hmmm, anders dan we gewend zijn, maar niet gek eigenlijk', hoorde ik er één zo'n lalbroek smakken, terwijl hij door de warmte van de oven steeds dieper in het beslagmoeras verdween. Een instemmend gegorgel steeg op. Tjonge, dawas wel de juiste mentaliteit, eej. M'n kersen stonden echt open voor wat anders.
Denk dat het kwam omdat ik de pitten zo bruut verwijderd had. Net zoiets als die meneer, die in de zestiger jaren een gaatje in z'n schedel boorde om wat lucht bij de hersenen te krijgen... dat idee, maar dan anders. Afijn, over 50 minuten gaat de kookwekker. Dan zullen we eens zien wat het resultaat is!
Oja ik heb op totootje-trug wat boeken die de deur uit gaan gezet. Mail maar als je interesse hebt.
Dat wordt weer smikkelen en smullen in het muizenhol denk ik !
BeantwoordenVerwijderenNou ziet er nu al lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er goed uit!
BeantwoordenVerwijderenEn? Hoe smaakte het?
BeantwoordenVerwijderenIk zal jullie niet langer in spanning laten zitten (en vooral jou niet bustani!) Het smaakt bijzonder.... SMAKELIJK!
BeantwoordenVerwijderenIk heb je al horen smaken op Twitter, alleen vandaag heb ik nog geen verbinding met Twitter gehad.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt goed, als zelfs je gesmak al op twitter te horen was! Jammer dat ik niet in de buurt woon, anders was ik een stukje komen halen, hoor!
BeantwoordenVerwijderenIk smak aan één stuk door Min, twitter of niet
BeantwoordenVerwijderenWas wel gezellig geweest Bustani!
Gek...bij ons zijn altijd eerst de kersen op!
BeantwoordenVerwijderenEr blijft nooit een laagje over hooguit een laagje brandewijn!!
Vreemd!!!!
Mjammie, ziet er errug lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenEet smakelijk ;)