Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 17 februari 2010

Blik voor de kop

Er lagen gisteren weer allemaal blikjes bier in onze heg, verspreid over zo'n meter of 100. Oogst van een kleine week. NOU, als ik nou ERGENS de schurft aan heb (pardon me for saying so, zalk maar zeggen ),is dat het achteloos wegwerpen van lege (bier)blikjes en (cola)flesjes. Dat komt slecht uit, want het wegmieteren (excusez le mot eej) is hier in deze contreien de lokale sport.

Anyway, ik dacht, weet je wat ik doe. Ik verzamel ze, het waren er vijf, en zet ze netjes op een rij voor de heg. Misschien dat degene die hier dagelijks z'n portie metaal neerpleurt (verzeih mir diesen ausdruck- diesem, dieser?) dan denkt. Tjonge, maak ik al die troep? Schaam me dood!

Afijn, het leuke was dat alle blikjes vanmiddag met de muziek mee waren.

Moraal van dit verhaal: installeer een webcam bij dit soort experimenten, want anders weet je nog niet wie, wat, hoe, waar, wanneer en misschien wel waarom gedaan heeft. Mijn romantische versie is: de dader heeft het gedaan (dat de butler het op z'n geweten heeft lijkt me vrij sterk).

3 opmerkingen:

 1. Ga jij maar lekker romantisch doormijmeren. Ik denk dat het veel nuchterder-der is opgelost door gemeente-ophaaldienst, of zo.
  Maar ergerlijk blijft het, die weggooi-mentaliteit. Als ik mijn wasgoed controleer en daar regelmatig in de broekzakken van de kids papiertjes c.q. verpakkingen aantref, dan kom ik toch tot een prettige conclusie. Ah ja natuurlijk zucht zucht ik (ow al die troep), maar "at least" dumpen zij dit niet ergens, zomaar, in een bepaalde heg of zo.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik maar denken dat ze in Groningen geen last van Carnavalisten hebben..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij woon is jouw tuin zó geweldig dat een passant wel gék zou zijn om géén blik te werpen !

  BeantwoordenVerwijderen