Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 17 maart 2010

Iets met vriezen

Ik heb laatst een kleine hoeveelheid wâldgieltsjes besteld. Dat zijn aardappeltjes uit Friesland die je in de schil kunt koken en met huid en haar opeten. En laat ik dat nou superlekker vinden, van die mooie kleine piepertsjes die nog in hun uhhh feltsje zitten.

Hopelijk gaan ze nog wel nakomelingetjes voortbrengen. Ik had ze besteld per post. Nou hebben wij een tige meitinkende postbesworger (dat laatste woord bestaat niet, maar postbode klinkt zo saai). Als we er niet zijn legt hij de pakjes netjes in het houthok. Handig hoor. Zeker toen we nog geen voordeurbel hadden (of hapsnavels).

Anyway, Vorige week dacht ik in enen... "hé, wer bliuwe mien ierappeltsjes!" Nou je voelt het al aankomen, die lagen tussen de houtblokjes. Maar het had wel een paar graadjes gevroren in de, ik denk wel 2 (!) nachten dat ze geduldig wachtten op mijn aandacht.

En stel je nou toch eens voor dat ze stukgevroren zijn, potjanhennekomblikskaters en sa wat hinne, dat zou toch ôfgryslik wêze, ofniet dan!

11 opmerkingen:

 1. Tja dat zou wat wezen natuurlijk, misschien toch wat meer toespreken dan gewoonlijk? Zo van lieverds, ik weet wel dat het moeilijk is, jullie hebben harstikke in de kou gelegen, maar ik lust jullie zo graag... Nou ja misschien dat laatste er maar niet bij, ik zou er prompt niet meer van groeien;) maar je snapt het principe denk ik wel;)

  Enne , het worden zeker geen truien bij mij, die gesponnen wol, ik ben allang blij dat ik sokken afkrijg, dus daar houdt ik het voorlopig bij. Alhoewel dit laatste weer niks met jou blog te maken heeft:D

  groetjes, martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ehmeh... ja, afgrijselijk zou dat zijn...
  Dusseh... die postbezorger denkt mee. Maar "tige"? Die vat ik dan net weer niet...
  Dus er gloort een aardappelveld in Huize Muize?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inspelen op hun eergevoel? "Stoere binken, jullie laten je toch niet uit het aardappelveld slaan door een beetje kou?" Meer 'wijze' raad heb ik niet, hier driehoogachter.
  Ik had al eens gehoord van die hardlopende meneer, maar het feit dat hij tijdens het hardlopen dood ter aarde stortte, vond ik toen voldoende bewijs dat hardlopen absoluut niet gezond was. Maar toen was ik nog jong en onbezonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tactiek Martine, ik vat ut ennuh... sokken van zelfgesponnen wol zijn ook heel erg mooi!

  tige betekent heel erg, de postman denkt dus enorm mee zeg maar. Nou, aardappelveld... heb er maar 25 hoor :)

  hahaha, aardappelveld, mooie woordspeling... En met jou heel veel mensen denk ik, Mens, maarja vroeger was die meneer een hele zware ongezond levende man, misschien dat dat er nog wat mee te maken had.... what ever, hij deed waar ie zich goed bij voelde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik tink dat se der wol tsjin kinne hjer, sprek se mar tige oan op hun gedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nooit gedacht dat wij mogelijk dezelfde roots zouden kunnen hebben! Of je hebt een hele goede vertaalmasjiene gevonden!
  Denk je trouwens dat ze allemaal het loodje hebben gelegd? Het zou wel echt zonde zijn, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Huh? Hij zegt dat mijn reactie is geplaatst, maar hij staat er niet! Nog maar een keer dan:

  Ik had nooit kunnen vermoeden dat wij mogelijk dezelfde wortels zouden kunnen hebben! Of je hebt een goede vertaalmasjiene gevonden!
  Hebben ze allemaal het loodje gelegd, denk je? Het zou wel heel erg zonde zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeps... 3x F5-en is toch niet genoeg... (excuses voor het dubbel plaatsen van mijn berichtje)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb je Fins bloed? In Finland eten ze namelijk ook de aardappelen met schil en al.
  En je moet gewoon tegen die bikkels van aardappelen zeggen dat ze binken zijn die bonken dienen te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dêr hoopje ik op ennuh... Dat sil ik dwaen, Protte Cintsjes!

  Nee geen roots, hooguit west-fries van mijn kant bustani, maar ik heb er lang gewoond, krijg je toch een iets van mee.

  Mooi gezegd Min, binken die bonken moeten worden! Finnen versta ik trouwens voor geen meter!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ondanks het gebrek aan ondertiteling snap ik dt de piepertjes waarschijnlijknét ff teveel in hun jasjes hebben liggen biberen in het houthok , ik ga wel duimen ,goed?

  BeantwoordenVerwijderen