Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 7 april 2010

aardbeibed naar bak

Hollen of stilstaan zullen we maar zeggen. Binnen een uur een bod op een schilderijtje, de bench van Lotus verkocht en een boek de deur uit. Vaag zo'n koophoos. En allemaal advertenties die al een tijdje op marktplaats stonden.

Anyway. Beetje tussen de bedrijven door een spade in de grond gestoken. Elke dag wat, is het motto, dan komt het eind vanzelf in zicht. Per slot van rekening is het nog steeds vroeg in het voorjaar. Geen reden voor stress dat het te laat is om nog dingen te zaaien ofzo.

Volgende week heb ik mezelf een aantal dagen voor de tuin beloofd. Hoe het vorig jaar gegaan is met de aardbeienplanten is me namelijk helemaal niet naar het zin. Een heel stuk tuin in cultuur gebracht alleen voor de lol van een stel glibberige glijers. Wat er aan hoeveelheid aardbei groeide en waar we zelf uiteindelijk onze tanden in mochten zetten staat in schril contrast, in negatieve zin voor de afdeling tand wel te verstaan.

Nou wil ik bakken timmeren van haspelplanken en de planten op hoogte zetten, ik denk tegen de zijkant van de kas aan. Nou en dan ga ik om een hoekje zitten met m'n jachtgeweer. Knappe slak die dan nog aarbei op het menu heeft.

13 opmerkingen:

 1. ik hoop het voor je, maar mijn collectie slakken in de tuin slibbert overal op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. MEYSER!!!!!! (nou kan ie wel weer ja!) :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoihoi,
  ja aardbeien hoog zetten is de oplossing!
  Ben eens voor de thuiszorg zorg aan een meneer op het woonwagenkamp geweest en hij had die oplossing ook toegepast en een aardbeien dat ie had!
  Gewoon in bakken op houten schragen bij z'n woonwagen langs, kan héél goed!
  leuke foto,s en filmpje van Minimuisje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. eej Lineke. Das ook die meneer met de aardappelen in emmers zeker. Die gingen ook zo goed heb je wel eens verteld. Ik hoop op veel aardbeitjes dit jaar en ben na je bericht hoopvol gestemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bah,slakken,daar hadden wij vorig jaar ook zo’n last van ze,vraten bijna alle planten op.
  ook wij zijn de eerste alweer tegen gekomen en,strooien nu wat cacaodoppen over de grond die goed werken tegen onkruid en jawel slakken.

  fijne avond gr inka en andre

  BeantwoordenVerwijderen
 6. cacaodoppen, kan me voorstellen dat slakken dat niet zo grappig vinden inka en andre. Heb er wel veel nodig dan denk ik, dat is nog een kostbaar grapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zet minimuis ernaast in de box met een bux

  BeantwoordenVerwijderen
 8. of is dat wat al te gewelddadig op zo'n jonge leeftijd. Sorry dan, ik liet me wat gaan, ik herinner me die glibbers nog al te goed van vorig jaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb ik straks de hele kas aan flarden Akelein! zo trefzeker is minimuis niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, diezelfde meneer van de aardappelen!
  Lukt ook heel goed in cementbakken.
  Even wat oogsten en de aardappeltjes in de bak weer lekker toedekken, kun je heel veel aardappelen halen van eén struikje.

  Cacaodoppen is een een erg vervelende bedekker, ten eerste, met harde wind liggen ze allemaal in het weiland!
  Ten tweede, als het erg regent word het eén slijmerige gladde bagger.
  Ik heb ze allemaal weer verwijderd van de tuipaadjes af en nu gewoon weer boomschors, veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou kiezen voor een schietgeweer die zijn geschut afschiet met een slakkengang.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik weet nog een nadeel van cacaodoppen nu ik erover nadenk lineke. Op de verpakking stond dat katten er niet van hielden en wie lag er ooit op z'n rug te rollen in de doppen? Wolf. Nou je dat zegt weet ik het ook wel weer van de gladheid eigenlijk.

  misschien heeft je zoon nog een tip over diet type wapen Libra, die weet wel veel van schietgeweren natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Volgens mij is de énige oplossing een legertje egels aanschaffen ,die smikkelen nou juist weer heerlijk van die glibbers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen