Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 28 april 2010

Een plannetje

Christel heeft weliswaar haar rijk en beroemd weblog niet meer in de lucht, maar ondertussen wordt ze stiekem wel steeds beroemderder. Nou weer met een heel leuk interview bij Het Moederfront over één van haar passies, je weet wel, lenen aan mensen via KIVA. Kleine kredietjes van 25 dollar (zo'n 19 euro), aan kleine ondernemers uit de meer arme delen van de wereld. Je leent wat geld uit en krijgt het in kleine stapjes terug. Soms gaat het mis, maar het overgrote deel van de leningen wordt netjes afgelost.

Veel mensen die meedoen aan Kiva verenigen zich in zg leenteams. De reden waarom ze zich ergens bij aansluiten zijn divers en veel leners zijn lid van meerdere teams. Er zijn groepen van een bepaald geloof, een bepaald bedrijf of sector, mensen die handwerken, moestuinieren, sporten, politieke richting, vegetarisch zijn.... Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een team waar je je als lener bij aan kunt sluiten.

Door het samengaan krijgt een individuele lening een wat sterker accent. Je wordt zichtbaar als groep, ook op de website van KIVA, je kunt naar buiten treden als team, een logo op je eigen site zetten etc etc. De leningen die je afsluit blijven van jezelf, maar worden daarnaast ook bij het teamtotaal opgeteld. Het is natuurlijk superleuk om het aantal leningen te zien groeien!

Nou leek het wel een aardig plan om ook een team op te richten. Dutch Bloggers for KIVA!
Een team voor alle bloggers in Nederland, maakt niet uit van welke bloghost; Web-log, blogspot, punt.nl, wordpress, etc. etc., iedereen is welkom. Vrouw ekster is kapitein, dat gebeurt automatisch als je een team opricht, maar gaat uitzoeken of Christel co-kapitein kan worden. Kunnen we meteen bewijzen dat twee bazen op één schip heel erg goed kan!

Om lid te zijn van het team hoef je helemaal niet veel leningen af te gaan sluiten. Al doe je maar 1 microkredietje per jaar. Want net als voor de mensen aan wie je leent, geldt ook hier: Alle initatieven zijn reusachtig.

Een logo voor de Dutch Bloggers is in de maak en een website ook, maar daarover later meer.

WE HEBBEN AL 8 LEDEN!!!!!

Ennuh als je bloggers een warm hart toedraagt, zelf niet blogt, maar wel kivaatjes hebt (of wilt gaan afsluiten)... nou dan ben je natuurlijk ook hééél erg welkom!!! En als je vragen hebt.. GEWOON VRAGEN!

7 opmerkingen:

 1. Gaat de goede kant op! Ben ik wel matroos ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe zit het ook nog maar? Stuurboord is rechts? Daar zit een RRRR in. Bakboord links? Maar daar zit ook een R in... Hoe dan ook, ik vind het een supergaaf initiatief. heb je gezien dat ik jou de schuld heb gegeven in het interview van dit hele gebeuren. In feite vrouw Ekster, maarja, die heb ik al een poos niet langs zien vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Matroosjes zijn superbelangrijk, Lot!!

  JA geef mij maar weer de schuld Christel... maar in dit geval vind ik dat helemaaaaaal niet erg :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik ben ooit door vrouw Ekster aangestoken (DANK!), en nu dus maar lid geworden. Ik investeer de opbrengsten van boekverkoop via Bol.com in KIVA.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. SANDRA, HELEMAAL SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ik wil ook lid worden! Maar ja ik heb alleen een bijdrage geleverd aan een paar Kiva's van vrouw Ekster...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Minneke toch, doe eens niet zo gek. Maak even een kiva account aan en kom daarna bij het team. Je hoeft helemaal geen kivaatje af te sluiten hoor, voorlopig kun je nog wel even teren op de hulp aan Vrouw Ekster tijdens haar project!

  BeantwoordenVerwijderen