Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 27 april 2010

Allemaal tegelijk

Tis voor kleine kindjes nog niet zo makkelijk hoor, woordjes leren. Je hebt bijvoorbeeld melk en dat is dan tegelijkertijd ook drinken. Maar drinken is meer dan alleen melk, het kan sap zijn, of thee.. en drinken kan in een fles zitten ,een kopje of een beker en dan gaat het nog steeds over hetzelfde!

En dan zegt minimuis terwijl ze naar een beker wijst: isdat! Nou, zeg ik dan, dat is drinken. Jaja, denkt minimuis, dat is volgens mij een beker, oma heeft zeker de bril niet op. Isdat! vraagt ze dan nog maar eens. Melk!, roep ik enthousiast, heb je daar zin in? Minimuis schudt vertwijfeld haar hoofd, pffff, is het nou melk, drinken of een beker!

Kijk Minimuis, het zit zo: Soms is iets meer van hetzelfde of alles tegelijk. Jij bent Minimuis, maar ook een mensje, een meisje, een peuter, een kleine tro(e)llemien en natuurlijk ook om op te vreten. Snap je?

Owwww helder verhaal, zie je Minimuis denken, geef me dan die beker met melk maar oma, ik lust wel een slokje drinken.....

Tsss, bijdehandje , maar wat dat betekent ga ik haar voorlopig niet uitleggen.

8 opmerkingen:

 1. Wat speel jij toch heerlijk met taal, een genot om hier te mogen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om te lezen! Minimuis is echt een bijdehandje. Mijn oudste dochter, destijds drie, vond dat toen ik tegen haar zei; deugniet dat ze een deugwel was:D Volgens mij is minimuis zeker van dat kaliber;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lieve commentaren Angeli en Martine! ennuh... een Dikke Deugniet wordt het zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hm... om de hele verwarring vóór te zijn kun je de volgende keer misschien het volgende doen: vraagt de Mini "Isdat?" dan antwoord jij: "nou, wat denk jij zelf wattutis?" Is dat een optie? (Je weet maar nooit wat daar uit rolt, toch?).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch es een keer kennismaken met die troellemien.
  Want het is toch een bijzonder kind en dat is ze!!
  In ieder geval errug fotogeniek, gezien alle portretjes die deze revue al hebben gepasseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit hier helemaal jaloers te zijn ,ik wil óók weer van die schattige kleintje in de buurt hebben .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las een heel oud logje van mezelf en zag daar een reactie van mamamuis.web-log.nl. Ha, even kijken of je nog logt bedacht ik me. Zag daar de verwijzing naar deze blogspot en kom dus even kijken. Je hebt inmiddels een prachtig kleinkind lees (en zie ik). Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Das een goeie Libra, terugtikken die bal

  Msg je wel opschieten Lineke, want ze is zomaar groot!!!

  Riet! zit je nou nog niet op Ameland???

  Hé Toaske, leuk! Soms kijk ik ook nog wel eens naar oude logjes... met verwondering vaak. Jeu heb ik dat geschreven.. Dat zul je zeker herkennen denk ik

  BeantwoordenVerwijderen