Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 7 mei 2010

En hij heeft niet eens TBS

Sam moet eigenlijk weer een shot hebben. Lotus wordt in juni een jaar en ze kan eigenlijk elk moment loops worden. Gezien het hechte snavelcontact tussen beide witoren, kun je wel nagaan dat dan de mogelijkheden tot gezinsuitbreiding zeer kansrijk zijn. Das niet goed voor zo'n jonge dame (en wat zal de buurt er wel niet van zeggen :P). Maar het een keertje loops zijn geweest, is wel belangrijk voor haar lichamelijke ontwikkeling, dus dat moet doorgaan...

'Je kunt Sam wel chemisch castreren', zei de dierenarts, 'Dat doen we ook wel bij mensen die ook...' nee dit schrijf ik niet goed op... 'Dat doen we ook wel wanneer mensen persé hun hond willen laten castreren. Dan zeggen we, kijk eerst hoe hij wordt als hij zo geholpen is, dat is veel minder definitief'.

Dus kreeg Sam een injectie om tijdelijk even niet papa te kunnen worden. Nou, geloof het of niet, de levensgenieter veranderde vrij snel in een nogal ouwe vent. Beutje knorrig, beutje snel genoeg van het hapsnavelen en de pootbijtaanvallen van z'n vriendinnetje, wat labbekakkerig hardlopen tot sjokkens aan toe. Niet leuk om te zien voor een hond van nog geen twee jaar oud.

Nu had Sam eigenlijk alweer z'n (maandelijkse) injectie moeten hebben, maar ik schuif het gebeuren stiekem een beetje op. Kan verbeelding zijn namelijk, maar het beestje lijkt steeds meer op de Sam van het précastratietijdperk... heerlijk om te zien!

Anyway, maandag is ie de pisang, tja dat moet maar even. Nou maar hopen dat Lootje gauw haar ding gaat doen!

(Nieuw blogje op de dutch bloggers for kiva)

3 opmerkingen:

 1. o,o,erg vervelend het loopsheid van een dier/hond.
  wij hebben indy en vier mannetjes waarvan twee geholpen en dat is me toch een feest.
  tjonge,tjonge,de een gaat nog meer tekeer als een wolf als de ander.
  eind van de loopsheid wordt het helemaal oppassen want dan vliegen ze elkaar in de haren als de een toenadering zoekt bij indy.
  we weten eigenlijk niet of we nu indy willen laten helpen of de reuen maar goed we hebben nog even de tijd om na te denken want het feest hebben we net gehad.

  fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé, gat, wordt ie weer een tijdje een sloom oud hondje, arme Sam, maar wat moet dat moet.
  Loops worden heeft even prioriteit!
  Geef ze een knuffeltje van mij, Sam even extra!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Inka en Andre.. pfew, hoe houd je dat stelletje uit elkaar zeg! Nou vroeger had ik meteen gezegd, het mannetje castreren, maar onze dierenarts is daar niet zo voor, dan moet je met goeie argumenten komen zeg maar :) Honden die gecastreerd worden kunnen incontinentieklachten krijgen en zo waren er nog wat dingen. Nouja en een vrouwtje laten helpen (dat schijnt ook castreren te heten) is in zoverre positief dat het bep. kanker voorkomt .... tja, blijft een afweging. Maar Sam is al een beetje een lobbes, die moet het spul maar wat intact houden eej, anders is het binnen no-time een bejaarde! OOk fijn weekend!

  Het is ook maar eventjes natuurlijk Anakien, maar we moeten met Lotus denk ik wel alert zijn, die peert um er zomaar tussenuit! Ze vonden het een fijne knuffel hoor!

  BeantwoordenVerwijderen