Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

woensdag 19 mei 2010

Piepers

Ik ben een belazerd aardappelpoter zo blijkt maar weer. Sommige piepertjes zijn al hele struiken en andere komen net met wat sprietjes boven de grond. Kan ik toch denk ik niks anders doen dan de schuld bij mezelf zoeken, want dat verschil zal vast liggen aan een onregelmatige hand van poten. Of zouden er een paar met hun knarretje tegen een kleibonk gezeten hebben. Moesten de mannen eerst een hele omweg afleggen voor ze het daglicht zagen... Dat hoop ik dan maar eigenlijk, voor mijn egootje dan hè. Tja, zelfs voor een aardappel zou het leven dan niet simpel zijn. Anyway, ze zijn er nu allemaal! Moet ik de eerstgeborenen maar labelen, heeft het laagste nummer het eerste rooirecht!

4 opmerkingen:

 1. Ja, labelen, er zit niets anders op! Net als bij die jonge kalveren: de labels nog groter dan hun eigen oren al zijn. Maar ja, 't is de toekomst he....
  In elk geval besteed je er aandacht aan. De laatste twee zakken aardappels die ik bij de Super kocht vertoonden zoveel "blauwe plekken" dat je zou denken dat er nogal een gevecht vooraf is gegaan aan het verpakken dezer erdperen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zien er inderdaad heel verschillend uit! Hopelijk groeien de zorgenkindjes ook nog uit tot volwaardige aardappels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja ,over dit soort dingen denk ik nooit na als ik m'n zakje van 2,5 kilo piepers scoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar ga ik dan met mijn 1m2 aardappelveldje (lees: 2 grote bloembakken)...Ik heb wat aardappels van de Lidl in een bloembak gedaan (biologische) en daar komen al hele mooie plantjes uit. Heb het ooit eerder gedaan in een zak met aarde, dat ging ook goed. Heerlijke aardappels, maar wel een beetje weinig. Maar ja, geen moestuin hè. Succes met je piepers.
  Groetjes, Dagmar.http://bewustconsumeren.web-log.nl/

  BeantwoordenVerwijderen