Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 29 mei 2010

ZZZZ-umbAAA

Had ik al verteld dat ik aan de Zumba was? Errug lollig. Bewegen op Latijns Amerikaanse of wereldmuziek zeg maar. Ik heb heule leuke instructeurs. Drie dametjes waarvan er ééntje dacht ik iets van Tina heet en natuurlijk de zumbaguru himself...uhh.. Enrico geloof ik (ja,ja,ja slecht in namen, altijd al geweest). Anyway, met de rugklachten van de laatste tijd leek het me geen kwaad kunnen om de (buik)spieren weer eens wat aan te trekken. Je kunt beter je eigen corsetje opbouwen dan er één aangemeten krijgen eej!

Dus.

Nou..

Laat ik voorop stellen. Sam en Lotus lachen heel wat af, al ging Sam laatst naar de andere kamer. Tsss... onaardig, zo slecht ging het nou ook weer niet hoor.. Ben zeker niet stram en ook niet a ritmisch, maar het punt is: ik kan niet meer dan 3 bewegingen achter elkaar onthouden. En als dan de benen een andere richting opmoeten dan de armen... tja, wat zal ik zeggen... dan moet ik daar heel hard over nadenken. Zo van: hmmm rechterbeen hupje, maar ik ben met mijn linkerbeen nog aan het zwaaien.. op welk been moet ik dan staan?!?!?? Tja en dan is Tina al weer 36 stapjes verder natuurlijk..

Gelukkig blijven de juffen en de meester onverminderd positief. 'Ik zie dat je dit te gemakkelijk vond' of 'dat doe je goed! Nou kun je het!', roepen ze om de haverklap. 'Yo like dûhhh', denk ik dan terwijl ik mijn ledematen ontknoop, 'what is wrong with you people, are you blind!' Maar dat mag ik eigenlijk niet zeggen, want ze willen deze zumbakruk alleen maar helpen. Nou en dat doen ze eigenlijk best goed, al uitleggend en voordoend op de DVD/TV. En weet je... Soms heb ik er zomaar weer wat bijgeleerd. KOEL!!

PS BLOGJE VAN ZONDAGSKIND/EINDELIJK VERSTANDIG bij de DUTCHBLOGGERS

9 opmerkingen:

 1. Ha, goed van je, zou ik ook moeten doen!
  Laat die kneuters maar lachen hoor!

  Herken het wel, ik wil hier wel eens gaan zingen, nou dat lukt nooit met de poezen in de buurt!, Frits bespringt mij zowat om me op te laten houden en ik zing best goed, al zeg ik het zelf, zit niet voor niks in een koor!
  Is zijn genre niet, denk ik!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahahaha, mooie reactie, tis z'n genre niet, LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ann, Patt, en nog (wat sporadische) heren en andere dames hebben vooral met mij veel lol op Zumbales van de dansschool. Echt waar met een stel heb je nog veel meer lol ;-)
  Onlangs hebben we zelfs meegedaan met een wereldrecord simultaan dansen, ik zal binnenkort de youtube daarvan eens bekend maken ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hé leuk Min, is ook zo, jullie hebben met een groep gedanst. Leuk, moet je zeker ff een keertje op je site zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. *grijns* mijn tantes zijn ook aan de zumba. ze zijn er zo laaiend enthousiast over dat een kleine demonstratie met dvd uitliep op toch bijna twee uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oww Meyser, jouw tantes (2 uur? gevorderden zeker?) zijn vast ook aan de slag met enrico *tismehetmannetjewel*

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dansen lukt mij niet, ja alleen zelfbedachte en spontane bewegingen. De Zumba lijkt me wel iets, als het goed voor de buikspieren is ;-) Die van mij zijn nogal slapjes eerlijk gezegd. Veel Zumba-plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thanx Hanny, volgens mij heb jij dezelfde handicap als ik, maar oefening baart kunst hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag de aankondiging op de sportschool bij ons en het is me gelukt om er met een héél grote bocht omheen te lopen , je weet maar nóóit in welke situatie ik mezelf zou brengen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen