Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zaterdag 24 juli 2010

Dingdong!

De voordeurbel staat niet stil de afgelopen dagen. En elke keer als ik open doe, is er helemaal niemand! Normaal gesproken zou je daar enigzins gestoord van worden, maar aangezien ik weet van de hoed en de rand, is dat nergens voor nodig.

'Dat moeten we toch eens oefenen', zei ik tegen Muisman, nadat beide hapsnavels weer eens uit hun dak gingen van het liefljke ding-dong-joehoe-volk-aan-de-deur-geluidje. 'Geen probleem', antwoordde Muisman en fabriceerde een lang snoer met een drukkertje eraan en verstopte dat naast de bank. 'Kan je fijn bij jezelf aanbellen, Miep!'. Briljant natuurlijk!

Nu verzorg ik een paar keer per dag m'n eigen 'net alsof bezoek', laat Sam en Lotus een beetje dimmen, wandel naar de deur, hou een nepdialoog op verschillende toonhoogtes, of zet ff een radiootje aan en zorg ervoor dat de grens van tot hier en niet verder, door beide hapsnavels gerespecteerd wordt.

Kost een beetje moeite, maar het moet gezegd, de therapie begint effect te sorteren!
Leuk man.

Let op, Blogje van Daan op de Dutch Bloggers voor Kiva

8 opmerkingen:

 1. Hahaha, ik wist even niet waar het over ging..maar mij beginnen het te snappen ! Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet ook lachen, weet mijn eigen 'belletje trek-periode' nog goed te herinneren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben een bel die in de winter regelmatig vanzelf belt ,oorzaak nooit gevonden maar ondertussen zijn we zelf dan zo opgefokt dat we ook best in therapie zouden kunnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ja, alles moet geleerd worden natuurlijk!!!

  Ook belletje trekken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ons Hondje doet dat gelukkig niet. Misschien omdat ze vanaf het begin gewend is dat die bel maar blijft gaan hier? Neh... dat zal het niet zijn. Maar wat twee honden samen bekokstoven kun je ook niet echt voor zijn, hahaha....
  Leuk, toneelspelen voor geen publiek... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht er gisteren nog aan om dat te gaan oefenen met onze minihapsnavel, maar hij krijgt al zoveel indrukken te verwerken de afgelopen dagen (naar de stad, mee naar de hei en de schapen, naar de dierenarts en een heleboel bezoek) dussssss.....ik ga het echt oefenen met hem deze week nu mijn wederhelft vakantie heeft kan er mooi een van de twee de bel bedienen en ga ik aan de klets bij de deur. Ben benieuwd wat hij doet. De term 'hapsnavel' is hier overigens ook al ingeburgerd! Ik snap nu ook hoe je aan die naam komt want dat bekje gaat maar van happerdehap, ook in onze tenen en als je niet oppast is je neus aan de beurt. Hoe gaat het inmiddels met het gebel?
  Groetjes, Dagmar http://bewustconsumeren.web-log.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Prulletje, dat maakt jou een snapsnavel!

  Fluitekruid, ik denk dat je de dingen nu wat door elkaar haalt hoor... je eigen belletjetrek periode :P FOEI!

  Riet, wil je erover praten?

  Nou Door, ik kan het inmiddels heel goed!

  Toch zou dat best kunnen hoor Libra, dat ie het vanaf het begin af aan gewend is. Wij hebben nog niet zo lang een bel!

  Ha Dagmar. Leuke dingen doe je met kleine hapsnavel-Mika. Muisman is begonnen met de term hapsnavel en dat was omdat Sam altijd maar aan het happerdehappen was in z'n broekspijp!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, ha, ha, ha!! hoe je dat ook verteld! Kostelijk! en deze tactiek heeft zichzelf al wel bewezen. Men verliest de interesse!!

  BeantwoordenVerwijderen