Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 5 juli 2010

Vergeet ik weer de titel...

Ik wilde eigenlijk even iets schrijven over de tomaatjes, maar ik wacht nog even tot er iets meer ronde bolletjes te zien zijn. Ze gaan goed hoor, zonder windscherm en alleen gestut door een stokje! Had ik niet verwacht, want de start was moeizaam te noemen. Maar nou heb ik het er toch over zeker? Herstel!

Heb je m'n poepige bietjes al gezien? Deze is een cm of 2-3. Zo schattig. Ondanks de droogte doen ze het best goed, biet en co. Ik heb twee soorten namelijk, deze en biertels. Vanmorgen regende het trouwens flink....... uhm..... zes kilometer verderop dan hè waar de hapsnavels en ik aan het wandelen waren. Ik was in vijf minuten helemaal doorweekt. Boven de tuin had het stukken minder gehoosd zag ik wel. Jammer heur!

Nou moet ik weer - en nou gaat toch vooral over de tomaatjes - een beetje gieteren. Sproeien wil ik niet. Ik vul een aantal lege flessen en giet heel gericht rond de voetjes wat water. Bij het planten heb ik op de grond wat verteerde koeienpoep (koeienpoep? nee man, paardenpoep!) gelegd. Nou stel ik me voor dat bij elk gietbeurtje iets van die mest mee naar de worteltjes gaat. Weet niet of dat zo werkt, maar ik vind het leuk om dat te denken... mag best!

Nou, en dan zijn er nog de Blauwschokker capucijners. Mooie kleur hebben ze toch! Gaan ook errug goed die mannnen. Ondanks de knak waar ik het laatst over had. Kennelijk stroomt het levenssap nog flink!

oja voor ik het vergeet: nieuw blogje van de Dutch bloggers geschreven door Rodolfo, ons lid met nederlandse roots, woonachtig in de Dominicaanse Republiek.

8 opmerkingen:

 1. wij hebben vandaag de eerste tomaten geoogst. Leker maar 6 weken later dan verleden jaar toen had ik vanaf ca 20 mei tot de laatste week van oktober iedere dag tomaten. We hadden ook 60 kilo in de vriezer en daarvan hebben we van de laatste vandaag goulash en tomatensap gemaakt.Hoe gaat het met de pepers van muisman? Hier staan ze er maar zielig bij. Veel te veel regen gehad. gr. Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, die foto van rode biet. Mijn moeder noemde het kroten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, hier heten ze ook krootjes!!

  Ze zien er heel lief uit! Je gaat ze toch niet opeten he??? Zonde!!!!

  En wij hebben ook geen regen gehad hoor, maar we hebben een put. Dus als het nodig is..........dan regent het hier plaatselijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er allemaal goed uit.

  Gistermorgen regen?
  Bij ons was het kurkdroog geen spatje gezien?
  Het zou wel weer eens lekker wezen voor de tuin.
  Eind van de week wordt het geloof ik weer warmer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het inimini tomatenkasje dat Henk kortgeleden kreeg is zo ver nog niet ,mij een biet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whaaw wat een kleur. Die heb ik nog nooit gezien maar ze staan vanaf nu op mijn verlanglijstje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi die capucijners! Ook hier een langzame start met de pomedori (ik heb van die langwerpige tomaatjes dus) maar ze zijn nu zo groot als een walnoot ongeveer. Maar de komkommerplant zit vol bloemen maar nog geen komkommer te zien helaas, is dat niet wat laat?
  Afijn,onze hapsnavel komt inderdaad over een week ongeveer. Zondag gaan we weer even op bezoek bij mama hapsnavel en haar kroost. Dan zullen we ook wel horen welke voor ons is. Spannend!!
  Je ziet het wel vanzelf op mijn blog. (http://bewustconsumeren.web-log.nl/)
  Groetjes, Dagmar

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij is dat laat idd Dagmar, die komkommer, maar aan de andere kant, alles is ook zo langzaam op gang gekomen.... Volgende week, spannnen! Maar begrijp ik nou dat je niet zelf je hondje uitkiest?

  ALs je bij mij reageert dan moet je even kiezen voor naam url (uitklapmenu bij reageer als), want dan kan je je naam invullen en de link van je weblog. dan kunnen de mensen die meteen aanklikken. Of staat die keuzemoglijkheid er niet tussen?

  BeantwoordenVerwijderen