Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

dinsdag 17 augustus 2010

Giraf

Kwam ik toch zomaar m'n eerste breisel tegen! Een heuse giraf. Ze ligt er nu errug bevallig bij, maar voor mij was het een hele bevalling. Één letter verschil, maar wel symbolisch voor een heel alfabet misère.

Kijk, het begint er natuurlijk al mee dat zo'n juf je laat breien met dun katoen en dito naaldjes. Daar moesten mijn kleine kindervingetjes wel een enorme kluif aan krijgen toch?

Zweet op de bovenlip, klamme handjes, garen dat steeds stroever werd, steken die een eigen leven gingen leiden... Juf!!! er zit hier een gat, hoort dat zo?


En vier van die piezelpootjes! Heb je er ééntje klaar en dan moeten er nog drie!

'Juf, zal ik er een kanarie van maken juf, juf, juf? die zijn ook geel en een stuk kleiner!'

Of zonder lange nek, dat leek me ook wel wat. Heb je toch wel eens? Genetisch weeffoutje; vijf poten of twee koppen, nou, dan is een kort nekje nog helemaal niet zo raar!

Anyway, ze is afgekomen. Even hield ik haar boven de afvalbak, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Kwam van dat lollig bekkie en die prachtige giraffe-ogen natuurlijk en van de herinnering aan de krachttoer die het geweest was om haar te krijgen.

Tja..... blijft toch je kind hè!

(overigens, weer een mooi blogje op de dutch bloggers hoor!)

9 opmerkingen:

 1. Whahaha herkenbaar ;-) Hier moet ergens in een doos ook nog mijn eerste breisels liggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Achossie toch,wat een lieverd !
  Néé ,natuurlijk niet weg doen .
  Later.... zal ene minimuis daar nog eerbiedig bij vermelden ( voor háár kleinkinderen ) dat "de oermamamuis " dit beestje op héél jonge leeftijd het levenslicht liet aanschouwen .
  Van "breien " hebben ze dan al nooit meer gehoord !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op school leerden we eerst een pannenlap breien en later een paar sokken. Ook een schortje maken, een slabbetje borduren en afwerken en een "letterlap" . Gewoon allemaal randjes kruissteek op gaas en afgewerkt met de flanelsteek. Ik heb die nu in een lijstje.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij had tenminste een errug crea breijuf, bij ons moest het een heule lange sjaal worden en die werd opgerold tot speldenkussen. Heul sneu.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Miep,
  dat gaat prima.
  Dat heb ik vorig jaar ook gedaan,en is prima gelukt!

  Ik heb ze gewoon dik laten worden en laten rijpen. Toen ze ongeveer droog waren heb ik ze geplukt en op een droog plekje na laten rijpen. Toen uit gedaan en in de keuken nog even na laten drogen. Toen ze echt helemaal droog waren heb ik ze verpakt.Ik heb buiten onder het afdak een kast staan met een paar lades in. Daarin bewaar ik mijn zaaigoed.Droog en niet warm,prima voor zaadjes!!
  Als je bonen onverpakt en niet koel bewaard, krijg je bonenkevers!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OwW! Een giraffe!
  Kijk hier eens; en doe je ding!
  http://www.onemilliongiraffes.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig, nee die zou ik ook niet weg kunnen doen, helaas kon ik zulke dingen in jonger jaren heel god m.a.g. dat ik niets meer bezit van mijn eerste bevallingen, jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n moppie gooi je toch niet weg na al je bloed, zweet en tranen? ;-) Ik heb mijn eerste beer nog. Welliswaar niet zelf gebreid (maar door een vrouw van de plattelandsvrouwen) maar wel zelf kapot geknuffeld. Het arme ding heeft geen ogen meer en een gat in zijn kop maar van mij mag hij blijven.

  BeantwoordenVerwijderen